Categories: InterviuSport

FOTBAL Liga a III-a. De ce a avut CS Hunedoara un sezon de toamnă sub aşteptări

CS Hunedoara a terminat sezonul de toam­nă pe locul 8 în seria a IX-a, cu doar 10 punc­te acumulate în tot atâtea etape. Hune­do­renii au obţinut două victorii (ambele acasă), patru egaluri (din care trei pe teren propriu) şi patru înfrângeri (toate în deplasare), dar e de apreciat faptul că nu au pierdut niciun meci pe Arena Michael Klein. Din cele cinci de­pla­sări echipa a adus la palamares un punct, pu­ţin am spune, faţă de posibilităţile indivi­duale ale jucătorilor.
Pandemia a slăbit foarte mult lotul de jucă­tori, echipa hunedoreană fiind cea mai vi­tregită din serie la acest capitol, coronavirusul afectând peste 80 la sută dintre jucători, plus componenţi ai colectivului tehnic, antrenorii Raul Spătaru şi Daniel Dăscălescu fiind obli­gaţi să improvizeze formaţia din mers pentru fiecare din ultimele etape disputate.
Despre evoluţia formaţiei hunedorene în sezonul de toamnă şi despre returul care bate la uşă, am discutat cu Raul Spătaru, an­tre­norul principal al echipei din Hunedoara.

Reporter: Cum a fost totuşi sezonul, se pu­tea realiza mai mult?
Raul Spătaru: O spun din capul locului, am avut un sezon slab, în mod cert puteam mai mult. În cele două deplasări din primele patru etape, la Ungheni şi la Reghin, am pierdut nemeritat faţă de cum s-au desfăşurat aceste jocuri. După îmbolnăvirile de covid a devenit imposibil să aliniem cea mai bună formulă de echipă şi foarte greu să alcătuim un 11 com­pe­titiv. Din lotul de 24 de jucători 21 s-au îm­bolnăvit într-un moment sau altul. La acesta indisponibilităţi s-au adăugat accidentaţi şi sus­pendaţi, plus plecări de la echipă. Cristi Creciunesc s-a dus la muncă în străinătate, Cămăşanu a intrat la facultate, Radu Bujor a avut probleme în familie şi a plecat să fie alături de ai lui, Eduard Casoni a avut pro­bleme de sănătate, Kocsis a suferit o fractură care l-a ţinut departe de teren, Adrian Pădure a fost şi el cu o fractură la mână. După covid şi cu atâtea accidentări au fost patru sau cinci partide în care abia am putut aduna 11 jucă­tori seniori, pur şi simplu nu am avut variante. A venit Kelemen de la Deva, a apucat să joace un singur meci, cu Cugir, apoi s-a îmbolnăvit. A trebuit să completăm foaia de joc cu juniori B, de exemplu la Dej am avut pe teren trei copii de 15 ani. După programarea restanţelor ,am avut de jucat cinci meciuri în două săptămâni, cu jucători fără antrenament, abia ieşiţi din cele 14 zile de carantină. Este foarte greu să joci în aceste condiţii.

Reporter: Au fost şi arbitraje părtinitoare, în defavoarea echipei hunedorene?
Raul Spătaru: Nu îmi place să discut acest aspect, dar da, am fost clar dezavantajaţi la unele meciuri. Doar două exemple: la Reghin, ju­cătorul nostru, Kovacs, a fost eliminat gratuit la o fază la care nici măcar nu a fost fault, iar la ultimul meci, cel cu Ungheni, Marinca a fost eliminat, iar în raport s-a scris ceva de genul „atac criminal”, drept care am mai luat şi o amendă de 1000 de lei. Asta este, unii arbitri mai greşesc în tensiunea par­tidelor, am­pli­fi­cată poate şi de criza aceasta cu pandemia.

Reporter: Revenind la jocurile din toamnă , care sunt minusurile şi plusurile în evoluţia echipei?
Raul Spătaru: Ca joc am suferit pe partea ofensivă. Aşa cum aţi văzut şi aţi scris pe par­cursul campionatului, ne creem uşor multe ocazii, însă suferim din lipsă de inspiraţie la finalizare. Acolo, în faţa porţii, ne lipseşte pre­cizia. Am suferit şi de lipsă de efectiv în acest compartiment, am avut un singur atacant la dispoziţie. A trebuit să îl reprofilez pe Iacob, care s-a achitat bine de sarcini pe acest post. Pe faza defensivă avem a treia apărare din serie, cu doar 13 goluri primite. Dacă mai adău­găm că dintre acestea şapte sau opt goluri au fost pe greşeli personale, mingi scă­pate de portar sau gafe ale fundaşilor, se poate spune că în general defensiva a fost OK. Ca noutate tactică, am schimbat sistemul de joc în 3 – 5 – 2, asta după ce am analizat ce jucă­tori am la dispoziţie. La început băieţii au fost un pic sceptici, dar s-au obişnuit să evo­lueze în noul sistem.

Reporter: Puteţi face evidenţieri pentru parcursul din toamnă?
Raul Spătaru: Un câştig incontestabil pentru noi este Ştefan Lefter, un portar de numai 15 ani din centrul nostru de juniori, aflat la debutul în Liga a III-a. A mai şi greşit la unele faze în care a primit gol, dar per total a fost categoric un plus pentru echipă, este un portar de mare viitor. După cum am spus, am improvizat şi l-am reprofilat pe Flavius Iacob atacant. Nu e chiar un post pe care să se simtă în largul lui, dar s-a adaptat şi a dat randament, dovadă că este golgeterul echipei, cu cinci goluri marcate. S-a vorbit mult despre un eventual transfer al lui şi vă confirm că există oferte pentru el şi din liga întâi şi din liga a doua. Mai are contract până în vară, vom stabili împreună cu conducerea clubului şi cu el personal,care va fi viitorul lui. Din păcate şi Lefter şi Iacob au fost o perioadă accidentaţi, nu i-am putut avea la unele jocuri.
Din cei opt juniori avuţi pe listă la lotul mare, şapte s-au îmbolnăvit. Cum cei mai talentaţi juniori ai noştri sunt împrumutaţi la echipe din Liga a IV-a, unde pot să joace, noi am luat şi am folosit ce a mai rămas la club. De aici şi criza de efectiv la nivel de juniori din această toamnă.

Reporter: Care va fi obiectivul pentru sezonul de primăvară?
Raul Spătaru: În primul rând, să ieşim din zona retrogradării. Pentru asta trebuie să adu­năm mai multe puncte în cele opt etape ră­mase, unde avem programate patru meciuri acasă şi patru în deplasare. Sper să ne întărim lotul, aşa cum am spus. Sunt însă un pic îngri­jorat, pentru că Marinca a primit două etape de suspendare după eliminarea cu Ungheni, suntem nevoiţi să găsim o variantă de înlo­cuire. Mai sunt şi jucători care au câte trei car­tonaşe galbene, iar la următorul vor sta auto­mat. Va trebui să luăm măsuri ca să evităm pe cât posibil acest lucru. Dacă vom avea însă întreg lotul valid sunt convins că putem termina fără probleme în primele cinci locuri, pentru că valoarea seriei nu este una foarte ridicată.

Reporter: Ce transferuri pregătiţi pentru a întării lotul?
Raul Spătaru: Membrii Consiliului de Ad­mi­nis­traţie a clubului au decis, ca urmare a ana­lizei pe care am făcut-o, că va trebui întărit lotul actual. Până acum, Pădure şi-a reziliat con­tractul, iar Daniel Creciunesc a plecat la Some­şul Dej, echipă cu pretenţii de pro­mo­vare. După cum se ştie, noi nu ţinem pe ni­meni cu forţa la Hunedoara, cine vrea să plece e liber să o facă. Le-am cerut tuturor jucă­to­rilor să îşi precizeze intenţiile în aceste zile.
După asta o să vedem ce deficienţe pe pos­turi avem pentru retur. Deocamdată mai există în lotul actual doar 12 seniori. Pe posturi, ne mai trebuie doi atacanţi, pentru că am marcat foarte puţine goluri. La fel, ne mai trebuie doi oameni la mijloc, după plecările lui Cristi şi Dani Creciunesc şi suspendarea lui Marinca. Vrem să mai aducem în defensivă încă un fun­daş, în concluzie avem nevoie de minim cinci sau şase jucători. Plus, desigur, să mai recu­pe­răm din juniori pentru meciurile din primă­vară.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago