Cristina Ghenea
Maximilian Gânju
În doar câteva ore, furtuna de acum două nopţi a produs dezastre în judeţ. Cea mai afectată a fost comuna Şoimuş, unde mai multe familii au rămas fără acoperiş deasupra capului, beciurile caselor au fost inundate, iar copacii, doborâţi la pământ.
Pagube estimate la 500.000 de lei
Oamenii spun că a plouat toată noaptea, dar în nici jumătate de oră, un vânt puternic a „măturat“ până şi ţiglele de pe case. În total, şapte gospodării au fost afectate de dezlănţuirea naturii. Tot aici, o construcţie metalică de 300 metri pătraţi a fost pusă la pământ de vârtejurile de vânt formate pe Valea Mureşului, ca un fel de tornade. Este vorba despre un depozit de materiale, amenajat în vederea ridicării unei mănăstiri. Doar în acest caz, pagubele au fost estimate la 50.000 lei. Primarul comunei, Mihai Gabriel Irimie, spune că ieri dimineaţă, salariaţi ai instituţiei au ieşit în teren, pentru a face o preevaluare a pagubelor. „Deocamdată, estimăm că pagubele se ridică la 500.000 lei. Tot ceea ce depinde de primărie şi de Consiliul Local, va fi pus la dispoziţia cetăţenilor, pentru a-şi repara stricăciunile“, a declarat edilul şef al comunei.
Copac căzut peste un autoturism
De asemenea, nici municipiul Deva nu a scăpat de furia naturii. Pompierii au intervenit pe toată durata zilei de ieri, pentru ridicarea copacilor căzuţi în urma furtunii şi pentru evacuarea apei din beciuri şi alte încăperi inundate. „Problemele semnalate au fost, în special, în Deva, unde – pe strada Iuliu Maniu, de exemplu – un copac a căzut peste un autoturism. S-a intervenit şi pentru evacuarea apei de pe rampa de încărcare a unui magazin, dar şi pentru tăierea unui copac căzut pe carosabil, pe strada Mareşal Averescu. Pompierii au fost solicitaţi şi de localnicii din satul Peştişu Mare, unde, de asemenea, furtuna a doborât câţiva copaci”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Ploaia torenţială a afectat şi un drum naţional
Ploile torenţiale au afectat şi un segment din DN 66, din municipiul Petroşani, şoferii riscând să producă accidente, mai ales dacă circulă cu viteză. Serviciul Judeţean de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Hunedoara va monitoriza zona periculoasă a DN 66. Şeful Serviciului Rutier, comisarul şef Dan Micu, a precizat că administratorului drumului i se aduc la cunoştinţă deficienţele şi i se dă un termen pentru remedierea lor. În caz că nu este respectat acest termen, poliţiştii rutieri pot aplica amenzi de până la 3.000 de lei.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…