Cavalerii, alături de domnițe, vor defila pe aleile cetății medievale în straiele specifice secolului al XV-lea, confecționate după descrierile din documentele istorice ale vremii. Echipamentul unui străjer cântăreşte aproximativ 40 de kilograme și este confecţionat în cea mai mare parte din metal, este compus din coif, scut, armură, mănuși și spadă. Însemnele sigiliului Cetății Deva se regăsesc pe scuturile străjerilor.
Turiștii vor putea asista și la antrenamente de spadă şi tir cu arcul și se vor putea fotografia cu cei care dau viață personajelor vremurilor demult apuse.
Garda Cetății a fost înființată în anul 2016 și este formată din voluntari, străjeri și domnițe, cu vârste cuprinse între 6 și 50 de ani.
Garda va defila pentru turiști în acest an, de câte ori va fi posibil, atât cât va permite vremea. Cavalerii și domnițele vor lipsi din Cetate, doar atunci când vor participa la diferite evenimente unde vor promova monumentul istoric și municipiul Deva, pentru a atrage cât mai mulți turiști.(Adriana Clej)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…