Dacă în urmă cu 11 ani, apa era livrată de două ori pe zi la Geoagiu, acum, lucrurile stau cu totul altfel.
Pentru prezent şi viitor
Într-o conferinţă de presă organizată recent de primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş (foto), la care au participat consilierii locali şi oficialităţi ale judeţului Hunedoara, printre care şi prefectul Attila Dezsi, s-a făcut o trecere în revistă a tot ceea ce a însemnat implementarea unor ample programe investiţionale, demarcate prin fonduri europene. Unul dintre acestea a fost câştigat în cadrul POR, Axa 5, Domeniul de Intervenţie 5.3, în valoare de 635.252 lei. Aflat la linia de finiş, proiectul a vizat creşterea atractivităţii zonei turistice Geoagiu, având la bază desfăşurarea unor activităţi integrate de promovare.
„Pe lângă apele termale, mai deţinem şi numeroase resurse naturale şi antropice, care nu s-au bucurat, de-a lungul anilor, de prea multă atenţie, implicit, promovare. Astfel, prin acest proiect s-au realizat 50.000 de pliante, 30.000 de fluturaşi, 23 de panouri descriptive, care vor fi montate până la finalul anului în curs, inserţii în publicaţiile naţionale de specialitate, precum şi un portal web în limbile română, engleză şi franceză, deja vizualizabil – www.turism-geoagiu.ro.“, a declarat Simion Mariş. Totodată, staţiunea balneoclimaterică a avut posibilitatea să beneficieze de promovarea la nivel naţional, a unei tradiţii locale de suflet. „Ediţia din acest an a Festivalului Naţional al Românilor de Pretutindeni «Ileana Rus» s-a desfăşurat cu ajutorul proiectului de creştere a atractivităţii zonei. Pe parcursul manifestărilor, s-a înregistrat un număr mare de turişti (aproape 20.000 – prezenţă record pentru istoricul acestui eveniment), veniţi atât de pe meleagurile hunedorene, cât şi din alte zări. Este un început bun pentru noi, ca imagine, însă trebuie precizat că nu este şi suficient”, a subliniat edilul din Geoagiu.
Modernizări pe linie
Ca o concluzie, primarul a făcut şi un bilanţ al reuşitelor. „Printr-un program european de anvergură, câştigat în premieră pentru judeţ (20 de milioane de lei), s-a urmărit dezvoltarea infrastructurii staţiunii. Iluminatul public stradal, reabilitarea drumurilor, modernizarea reţelei de canalizare şi staţia de epurare a apei au adus Geoagiu în rândul oraşelor civilizate. Exista riscul ca, în lipsa acestor investiţii, Staţiunea Geoagiu-Băi şi oraşul să rămână fără apă. Pierderile înregistrate pe reţea erau enorme, iar calitatea apei lăsa de dorit. A fost unul dintre cele mai grele proiecte coordonate de administraţia locală. Mai sunt multe de făcut, dar sunt sigur că împreună cu consiliul local şi cu înţelegere din partea locuitorilor, vom reuşi să ducem la bun sfârşit tot ceea ce ne-am propus”, a mai adăugat Mariş.
Prefectura, un sprijin constant
Cu toate că greutăţile nu l-au ocolit, iar supărările au fost mari, atunci când investiţiile s-au cam poticnit, iar cunoştinţele de-o viaţă i-au întors spatele, primarul a găsit mereu sprijin, ori de câte ori a bătut la uşa Prefecturii Hunedoara. „Mă bucur că Simion Mariş are multe probleme. Asta înseamnă că are şi multe de realizat. Îmi doresc ca prin atragerea de fonduri europene, sprijinul guvernamental şi al autorităţilor publice judeţene, staţiunea să devină o destinaţie turistică de excelenţă şi să creeze acea plusvaloare de care staţiunile din România nu beneficiază, deocamdată. Sunt sigur că Geoagiu-Băi va fi cel mai important obiectiv turistic din judeţul Hunedoara. Felicitări pentru ceea ce s-a realizat până acum“, a subliniat Attila Dezsi, prefectul de Hunedoara.
Într-o țară care produce anual peste 2,6 milioane de biciclete și se situează pe locul…
Subprogramul de Tratament medicamentos al bolnavilor cu afecțiuni oncologice, Subprogramul de monitorizare a evoluției bolii…
Candidații PSD Hunedoara la Parlament se angajează să investească în viitorul țării printr-un sistem educațional…
Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma (foto), a declarat că primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu…
„Sunt Natalia-Elena Intotero și candidez cu convingerea că împreună putem continua efortul comun de dezvoltare…
View Comments
Si peste cite decenii vor semana baile termale de la Geoagiu, cu niste amarite de bai termale, acoperite, din ultimul sat prapadit de la vecinii nostri , unguri????
poate ar fi cazul sa vi sa vezi. o sa fi surprins.