Sport

Gimnastele, date pe mâna olandezilor pentru exerciţii de excepţie

Federaţia Română de Gimnastică a decis ca șapte gimnaste dintre com­po­nen­tele loturilor naţionale de senioare și junioare să beneficieze de asistenţă inter­naţională pentru realizarea compoziţiilor coregrafice.

Susţinute de Mariana Bitang și Octavian Belu
Gimnastele selectate pentru această acţiune sunt senioarele Maria Ceplinschi, Ana Barbosu, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, și junioarele Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă și Sabrina Maneca Voinea, cele care experimenteză, în aceste zile, în pre­mieră un alt mod de abordare a părţii artis­tice a unui exerciţiu.
Compoziţiile vor fi realizate de doi ex­perţi olandezi, Patrick Kiens și Daymon Jones. Patrick Kiens și Daymon Jones au venit în România, la Izvorani, și se află la sala de gimnastică unde lucrează individual cu fiecare dintre cele șapte gimnaste. Com­poziţiile au fost concepute în funcţie de personalitatea fiecăreia dintre gimnaste, în conformitate cu cerinţele Noului Cod de Punctaj care va fi aplicat în ciclul competi­ţional 2022-2024.
Peste aproximativ o lună, Patrick Kiens și Daymon Jones se vor întoarce în România, de acestă dată la Deva pentru a pune la punct pentru cele șapte gimnaste și cerinţele artistice la bârnă.
Patrick Kiens lucrează direct cu Comi­tetul Tehnic Feminin din cadrul Federaţiei Inter­naţionale de Gimnastică pentru tot ceea ce înseamnă componenta artistică la bârnă și la sol în codul nou de punctaj.
Cei doi experţi olandezi au venit în România la iniţiativa directorului tehnic pentru gimnastica artistică feminină, Corina Moroșan, acţiunea fiind susţinută de antre­norii emeriţi Mariana Bitang și Octavian Belu prin Fundaţia Casa Campionilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura