Sport

Gimnastele de la Deva, medaliate la naţionalele junioarelor

Nicolae Gavrea

Finalul de săptămână a fost foarte important pentru gimnastica juvenilă feminină din România, datorită faptului că la Deva au fost programate întrecerile Campionatelor naţionale individuale ale junioarelor de la categoriile I, II şi III, competiţie care a reunit peste 80 de sportive calificate după concursul pe echipe din primăvara acestui an.

Cele mai valoroase
De altfel, a fost competiţia la care am urmărit evoluţiile celor pe care le numim, schimbul de mâine al gimnasticii româneşti, sportivele care vor prelua foarte curând ştafeta de la actuala generaţie de gimnaste.
Reprezentantele clubului gazdă CNS Cetate Deva au evoluat la nivelul superior şi au adus la palmaresul clubului devean o adevărată salbă de medalii, care confirmă că există un viitor cert pentru acest sport iubit de români. Mai exact, componentele grupului de gimnaste din programul parteneriat public-privat „Ţară, ţară, vrem campioane” şi-au demonstrat încă o dată calităţile şi nivelul de pregătire, fiind de departe cele mai valoroase gimnaste la categoriile la care au evoluat.
Erica Gogoaşă a dominat întrecerile de la categoria junioarelor III nivelul 2 de competiţie şi a câştigat concursul de la individual compus cu un total de 49.075 puncte, urmată în clasament de patru gimnaste din Constanţa. În finalele pe aparate, deveanca a câştigat întrecerile de la sărituri, bârnă şi sol şi s-a situat pe locul al treilea la paralele.
O altă reprezentantă a clubului Cetate Deva, Ioana Danciu, a câştigat la mare luptă întrecerile de la individual compus la categoria junioarelor II, nivelul 3 de concurs cu un total de 51.025 puncte, înaintea gimnastei Erica Traicu (Dinamo Bucureşti) şi surclasându-le pe colegele ei de club, Amalia Ghigoarţă şi Timea Crişan, clasate pe locurile trei şi patru.
Surpriza a venit de la finalele pe aparate, unde devencele au dominat concursul. La sărituri şi paralele a câştigat Timea Crişan, la bârnă s-a impus Ioana Danciu, iar Amalia Ghigoarţă s-a situat pe locul al treilea. Finala de la sol a avut un podium devean cu, în ordine, Amalia Ghigoarţă, Timea Krisbai, Ioana Danciu, urmate de Timea Crişan şi Luana Şerbănescu.

Şi antrenorii merită felicitaţi
Competiţia de la junioare II nivelul 4 a fost câştigată de Ana Maria Bărbosu de la CSS Focşani, care a câştigat cinci medalii de aur, adică atât la individual compus, cât şi toate finalele pe aparate, iar la junioare I nivel 5 (componente ale lotului naţional de junioare) a câştigat Silviana Sfringu urmată de Ioana Stănciulescu la nivelul 6 de concurs, iar la nivel 5 a câştigat Maria Ceplinschi (toate legitimate la CS Farul Constanţa). Singura gimnastă de la CNS Cetate Deva, Valentina Borca, s-a situat pe locul VI la individual compus, paralele şi sol.
La o simplă analiză a acestor rezultate se poate constata că CNS Cetate Deva a avut cele mai multe medalii cucerite la această ediţie a Campionatelor Naţionale, lucru pentru care merită felicitaţi şi antrenorii din colectivul tehnicienilor de la Deva, după cum urmează: Gina Gogean-Groza, Liliana Cosma, Monica şi Cristian Micu, Adela Popa, Lucica Rusan, Florin Cotuţiu, cu sprijinul colegilor de la loturile aflate în pregătire la Deva, adică Nicolae Forminte, Raluca Bugner şi Lucian Sandu.
La finalul întrecerilor am cules câteva declaraţii. Gina Gogean-Groza a spus: A fost un concurs bun pentru gimnastele din proiectul naţional. Mă bucur că au reuşit să îşi facă exerciţiile şi că au cucerit mai multe medalii. Sper că de acum să aspire la rezultate cât mai bune.
Lucian Sandu: Am trecut un pic într-o altă etapă cu aceste gimnaste şi sperăm ca viitorul gimnasticii româneşti de aici să vină (nota red. … de la grupul pregătit la Deva) şi în 2024 la Olimpiada de la Paris să avem şi rezultate bune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura