Un număr de 60 de sportivi, 25 la feminin şi 35 la masculin, au participat la întrecerile Campionatului Naţional individual open şi la cele ale reprezentativelor de club la gimnastică artistică.
A fost o competiţie cu un util test de verificare pentru componenţii loturilor naţionale, feminin şi masculin, înainte de mondialele de la Stuttgart.
Junioara Ioana Stănciulescu (CS Farul Constanţa) a reuşit un concurs excelent şi a mai trecut în palmaresul propriu alte trei titluri de campioană naţională, după cel de la individual compus, cucerind duminică medaliile de aur în finalele de la sărituri, bârnă şi sol, iar colega ei de club Silvia Sfiringu s-a impus la paralele.
Multiplul nostru campion mondial, european şi olimpic, veteranul lotului naţional masculin, Marian Drăgulescu, a demonstrat încă o dată că e nevoie de ambiţie şi talent pentru acest sport. El a câştigat finalele de la sol şi sărituri, aparate la care excelează de mai mulţi ani, Cristian Băţagă (CSM Bistriţa) cele de la cal cu mânere şi paralele, iar Andrei Muntean s-a impus la inele şi bară fixă.
Pentru LPS Cetate Deva , doar Denisa Golgotă a punctat la ediţia din acest an, ea fiind prezentă în trei finale pe aparate. Deveanca şi-a trecut în palmares şi a adus pentru clubul LPS Cetate două medalii de argint, câte una la sărituri şi sol, a fost pe locul cinci în clasamentul de la bârnă, unde a avut multe ezitări, a ratat şi la paralele, dar este cu moralul ridicat, ea fiind una dintre gimnastele pe care antrenorii lotului contează la mondiale.
Cealaltă gimnastă din Deva, care este în echipa pentru mondiale, Ioana Crişan, revenită după o lungă perioadă de recuperare, a câştigat, îmbucurător pentru ea, o medalie de bronz la sărituri, dar este nesigură, cel puţin în evoluţia de la paralele şi bârnă, unde este necesar să lucreze intens în perioada următoare. Cea de a treia gimnastă de la Deva, Carmen Chiciuc, a finalizat concursul de la bârnă pe locul patru, dar cu mai multă atenţie ar fi urcat pe podiumul de premiere.
Mai este aproape o lună pînă la debutul Campionatelor mondiale din Germania, este optimism temperat la nivelul colectivelor tehnice, atât la feminin cât şi la masculin, în ceea ce priveşte evoluţiile sportivilor noştrii şi mai ales pentru calificarea la Jocurile olimpice de la Tokyo.(Nicolae Gavrea)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…