Flash

Grădini Botanice din România

România se bucură de câteva grădini botanice care încântă turiştii cu plante specific zonelor ţării noastre, dar şi cu plante şi flori exotice. Acestea nu sunt deschise numai pentru plăcerea vizitatorilor, ele au la bază scopuri ştiinţifice de documentare şi de categorizare a diferitelor tipuri de plante şi flori.
1. Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” Bucureşti 1 gradina Bucuresti
Acoperă o suprafaţă de 17.5 hectare şi însumează 100.000 de plante din toată lumea. Grădina încântă vizitatorii cu serele tropicale şi cu Muzeul Grădinii Botanice în care putem admira 5.000 de specii de plante, dar şi fluturi tropicali ce incita copiii să îi surprindă în fotografii.
2. Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou2 gradina Jibou
Este o grădină mai nouă, înfiinţată abia în 1968, dar care se bucură de o suprafaţă generoasă de 24 de hectare şi în care găsim specii exotice lemnoase, plante tropicale, o colecţie de palmieri, un parc zoo, o grădină japoneză şi un acvariu. Grădina este amplasată la o altitudine de 272 m şi ocupa spaţiul parcului castelului medieval ce a aparţinut familiei Wesselenyi, parc ce fusese amenajat de un grădinar vienez.
3. Grădina Botanică “Anastasie Fătu” din Iaşi 3 gradina Iasi
Se întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare şi a fost înfiinţată în 1856 de către botanistul Anastasie Fătu, fiind prima grădină botanică deschisă în România. Ce are specific această grădină este faptul că găzduieşte cea mai mare colecţie de soiuri de trandafiri din ţara noastră, dar şi o colecţie impresionantă de crizanteme.
4. Grădina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca 4 gradina Cluj
Deschisă în 1920, cu o suprafaţă de 14 hectare, se spune că ar fi cea mai frumoasă din Europa, cu plante care cresc în ţara noastră, atât în munţi, cât pe litoralului Mării Negre. Pe lângă plantele noastre, le găsim şi pe cele tropicale, iar gradina romană şi japoneză extaziază de-a dreptul vizitatorii.
5. Grădina Botanică “Răsvan Angheluţă” din Galaţi5 gradina Galati
Înfiinţată în 1990, ocupa o suprafaţă de 18 hectare şi cuprinde colecţii de plante tropicale şi subtropicale şi peste 300 de soiuri de trandafiri. Începând cu 2002, vizitatorii se pot bucura de sera cu palmieri ce se întinde pe o suprafaţă de 25.000 mp.
6. Grădina Botanică a Palatului Copiilor din Tulcea6 gradina Tulcea
Înfiinţată în 1983, are o suprafaţă de 12 hectare şi cuprinde 1.000 de specii de plante.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura