Actualitate

Grădinița „Piticot” din Hunedoara, vandalizată din cauza curcubeului, care simbolizează diversitatea sexuală

În noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 iunie 2022) faţada Grădiniei „Piticot” din Hunedoara a fost vandalizată. Lucrările de modernizare a grădiniței, care costă 1 milion de euro, se află pe ultima sută de metri, iar acum constructorul trebuie să refacă mizeria de pe fațadă.

De ce s-au supărat oamenii?
Se pare că persoanele care au făcut acest gest au fost deranjate de faptul că patru porţiuni ale faţadei au fost colorate în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului. Culorile curcubeului sunt un simbol al diversității din comunitatea LGBTQ, al diversității orientărilor sexuale și al speranței pentru drepturi egale. „Copiii noștri nu sunt homosexuali!. Gunoaie globaliste, nu mai vopsiți în culori vii. Anti LGBTQ. Vă dăm foc”, au scris cei care au stricat fațada clădirii.
Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nici o legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de nici un fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior), spun cei de la Primăria Hunedoara.
„Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!). Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop. Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine.Nu doresc să intru în nici un fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale.Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura