Categories: Gura lumii

Gura lumii, 10.06.2014

Se aude extrem de tare că liderul deja al organizaţiei hunedorene a unui superpartid de înspăimântat roşiile pe tot cuprinsul patriei este atât de supărat că nu ştie cu cine să se certe mai întâi. S-ar certa el cu colegii din preajmă, care oricum i-au pus nervii pe bigudiuri cu indecizia lor din ce în ce mai vizibilă, dar nu ar fi o alegere prea potrivită în aceste vremuri de restrişte. Cu angajaţii se mai ceartă, dar aceştia, în bună parte, au încremenit deja de emoţie la aflarea unor veşti nu foarte bune de pus la masa festivă.
Proaspeţii parteneri par singura variantă prin care omul nostru să-şi verse năduful. Dar nici cu varianta asta nu e de glumit, că nu se ştie ce aduce. Aşa că, aşa cum şade unui bun şef, omul nostru foloseşte tărăboiul indirect, punând câţiva din cei ce par mai apropiaţi să transmită, mai cu grijă, mai aspru, cearta ce trebuie împlinită şi care e legată de faptul că nu există disciplină în noua superproducţie pe care o regizează. Necazul e că unii dau şi ei în supărare, astfel încât mai mai că acuşi dă fiertura peste ghizduri.

Toate lucrurile făcute în mare viteză au necazul lor, pricina fiind că scapă negândite multe detalii. Aşa se întâmplă şi într-o organizaţie rozalie, unde liderului i s-a urcat, cu viteză nelalocul ei, la cap un morman de putere de care nu se mai poate lăsa. De la ţeasta fierbinte, până la umplut organizaţia de lavă şi cutremure, nu a fost decât un pas de furnică – temperatura era deja la limita periculoasă. Rezultatul acestei fugăriri de decizii, de capul lor şi de capul fierbinte al liderului, pare să fie o ditamai fractura de membru, membri, membre – nimeni nu ştie cu exactitate care este formula potrivită pentru a descrie faptul că nu e vorba de reumatism, ci de oase rupte. Ceea ce e mai grav, este faptul că ortopedul care a tot aşezat oasele de ceva vreme a cam obosit şi s-ar putea să se lase cu vai de el.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Astăzi în judeţul Hunedoara domneşte baronul Mircea Moloţ, de la Partidul Naţional Liberal, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Povestea lui Moloţ este simplă: informator al Securităţii pe vremea lui Ceauşescu, bani sifonaţi de la Consiliul Judeţean Hunedoara către firmele apropiaţilor săi, mult tupeu politic, ca să nu spunem nesimţire, şi, în general, o viaţă bună şi prosperă pentru baronul Mircea. Când nu conduce judeţul Hunedoara, Moloţ participa la partide îmbelşugate de vânătoare. Este aşadar vânător împătimit, premiat chiar pentru trofeele de cerb împuşcate, are două vile şi proprietăţi de peste 100 de hectare de teren în judeţ. În comuna Certeju de Sus deţine un conac, alături de 84 de hectare de teren. O proprietate demnă de un grof maghiar, aşa cum exista în Transilvania pe vremuri. Asta este viaţa lui Moloţ, alegătorii îl votează iar el trăieşte pe picior mare. Baronul Moloţ nu face un secret din faptul că ginerele său, pe nume Robert Venter, a câştigat contracte de peste 2 milioane de euro de la Consiliul Judeţean Hunedoara, printre care şi lucrarea de renovare a sediului instituţiei. Acelaşi Venter a primit şi lucrări de construcţii în cadrul proiectului european pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi apă din Deva şi Hunedoara. Proiectul a fost implementat de compania de apă a judeţului, deţinută de consiliul judeţean. Adică banii erau plătiţi din pixul subordonaţilor lui Moloţ. Aşa se întâmplă în familiile baronilor locali din România, îţi vin milioanele de euro în buzunar şi trebuie să-i iei, n-ai ce face! Acest proiect de canalizare, în valoare de 63 de milioane de euro, a fost un bun prilej pentru îmbogăţirea şmecherilor din oraşul Deva, printre ei şi familia fostului boxer Mihai Leu. În timp ce băieţii deştepţi de la Deva căpuşau contractul european cu pricina, Consiliul Judeţean Hunedoara băga în faliment tocmai firma de construcţii deţinută de instituţie. Firma care putea să facă lejer lucrările în acest proiect. CJ Hunedoara deţinea compania Drumuri şi Poduri SA Deva. Compania primea contracte pentru modernizarea drumurilor de la Consiliul judeţean, apoi aceste lucrări erau subcontractate către alte firme private. În final compania de stat a dat faliment. Printre cei care sifonau banii de la Drumuri şi Poduri SA era şi afaceristul Gabriel Doda, arestat recent pentru acuzaţii de crimă organizată şi evaziune fiscală. O altă firmă care căpuşa compania de construcţii judeţene era şi Viva Construct, deţinută de un anume Vasile Axinte, apropiat al senatorului PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula. Semn că la Hunedoara combinaţiile politice se fac şi între partide, mai ales în familia USL.

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago