Gura lumii 19.12.2016
O întreagă pădure a fost achiziţionată de o administraţie locală din estul regiunii cu lămpaşe, lemele fiind destinate asigurării confortului termic unor instituţii subordonate. Gurile rele susţin că lucrurile nu stau tocmai aşa, iar defrişarea este executată de firma marelui om al urbei şi masa lemnoasă valorificată tocmai la export. Este adevărat că trece prin ograda unor austrieci prima dată şi abia mai apoi ajunge pe vapoarele lumii. Tot cârcotaşii mai susţin că s-au plătit bani grei pe fondul forestier şi o parte din lemnul transformat în scândură a ajuns şi pe la cabanele şi vilele şefilor dintr-o staţiune apropiată, şefi ce au atribuţii pe linie de investigare a fraudelor.
Pentru că se comportă ca un cioban şi n-a ştiut să-şi lase loc de bună ziua, un conducător de la centrul judeţului este pe cale de a fi mazilit. Numai că destituirea din funcţia de conducere nu este suficientă şi i se pregăteşte şi un denunţ ce i-ar putea răpi ani din viaţă. Cârcotaşii spun că individul a început să latre în sudul judeţului cum că nu poate duce la bun sfârşit o obligaţie de serviciu, că mii de beneficiari ar trebui să aibă răbdare şi că vinovat de întârziere este fostul şef al instituţiei. Gurile rele spun că omul încearcă să ascundă o afacere ilegală ce este oblăduită de subordonaţii săi. Aceştia îi vămuiesc pe beneficiarii care aşteaptă cu lunile să li se facă o recalculare. Dacă vor în faţă şi implicit banii cuveniţi mai iute, trebuie să scoată din buzunar o mică atenţie. Obligatoriu trebuie să fie în bani, cam 30 la sută din venitul lor într-o lună. Cei care au dat şpaga au fost rezolvaţi, dar banii nu rămân toţi la subordonaţi. Cârcotaşii susţin că se duc şi în buzunarul şefului.
O tampenie acest zvon,dl Ciobanu chiar a explicat clar modul de recalculare si perioada mai mare se datoreaza nr mare de cereri si altor tipuri de pensii ce se calculeaza la casele de pensii. Asa ca de data asta nu prea se potriveste!