ComunitatePolitica si administratie

Gurasada și Vălișoara, sub semnul solemn. Start pentru încă 4 ani!

Magdalena Șerban

Nu demult, primarii aleși sau realeși ai județului au depus jurământul de cre­dință, preluându-și mandatele pen­tru următorii 4 ani. Au alături echipele de consilieri locali, așa că forțele ar trebui să le fie unite într-o singură di­rec­ție: dez­voltarea comunităților pe care le re­pre­zintă. UAT-urile din Gurasada și Vălișoara au intrat în linie dreaptă, ofi­cial.

La Vălișoara, Camelia Bedea a trecut în al doilea mandat
„Consilierii locali validați sunt Nicula Iuliana-Georgeta, Ivan Ramona-Laura, Resiga Gheorghe, Sîna Ioan, Oprean Emil, Rovinar Mircea-Ion și Beligăr Dan-Gheorghe. Ceremonia de investire sim­bolizează nu doar începutul unui nou mandat, ci și angajamentul consilierilor locali și al meu, în calitate de primar, față de dezvoltarea și bunăstarea comunei Vălișoara. În primul meu mandat, mi-am dat toată silința și am întreprins toate demersurile pentru ca Vălișoara să devină cu adevărat o comună de nivel european, în primul rând atragerea de fonduri pentru a construi o infra­struc­tură de drumuri modernă, clădiri publice reabilitate, investiții în singura școală funcțională din comună, investiții în rețeaua de iluminat, stații electrice, softuri și dotări cu echipamente IT, etc. Și în domeniul educațional, cultural, sportiv, am organizat o serie de eve­ni­mente care au facilitat dezvoltarea rela­țiilor socio-umane, promovarea tra­di­țiilor autentice ale satului românesc, etc. Consider acest mandat un punct de plecare, în care au fost puse bazele dezvoltării durabile ale comunei, dar încă mai sunt foarte, foarte multe de realizat, plecând de la implementarea proiectelor demarate până acum și continuînd cu atragerea de noi finanțări, aceasta fiind singura șansă de a ajunge la nivelul de dezvoltare dorit.
Atragerea de finanțări din fonduri ex­terne nerambursabile sau de la bu­getul de stat este singura modalitate de dez­voltare a comunei. Prioritatea prin­cipală a fost identificare surselor de finanțare și depunerea de cereri pentru a aduce cât mai mulți bani în comu­nitate. Astfel, în mandatul 2020-2024, putem să spu­nem concret că am atras fonduri în va­loare de 18.228,184,91 lei, sumă care re­prezintă bugetul comunei pe apro­xi­ma­tiv patru ani”, a transmis Camelia Bedea (foto), primarul din Vălișoara.

Silviu Nan numără al șaptelea mandat la cârma comunei Gurasada
„Atât eu cât și consilierii locali ne-am angajat să muncim pentru binele co­mu­nității noastre. Vreau să le mulțumesc ce­tățenilor pentru votul și încrederea acor­dată și așa cum ei știu deja, o să fiu mereu primarul tuturor. Îi asigur de prețuirea mea și mă angajajez să fac ce este mai bun pentru comunitatea noas­tră, așa cum am făcut în ultimii 24 de ani. Îi mulțumesc domnul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Nistor Laurențiu, pentru prezența și susținerea sa. De asemenea, le mulțumesc co­le­gilor deputați și primari prezenți la cere­mo­nia de investire. Printre proiectele inves­ti­ționale prioritare pentru noul mandat se numără înființarea rețelelor inteligente de distribuție gaze naturale, alături de comunele Burjuc, Zam și Pietriș (județul Arad), demers în valoare de 101 milioane de lei, construcția sălii de sport din satul centru de comună, o investiție derulată prin Compania Na­țională de Investiții și care are o valoare de 4,4 milioane de lei, dotarea cu mo­bi­lier, materiale didactice și echi­pa­mente pentru Școala gimna­zia­lă Gurasada și Școala Primară Câmpuri Surduc, proiect care se ridică la 490.000 de lei, sursa de finanțare fiind PNRR, Casă mortuară și sală de eve­ni­mente în satul Ulieș, cu fon­duri de la bu­getul local. Tot în de­ru­lare sunt și pro­iectele de eficientizare energetică a Căminului Cultural din Gurasada, în valoare de 4,3 milioane de lei și eficien­tizarea ener­getică a­ Că­mi­nului Cultural din Câmpuri de Sus, o in­vestiție de 1,2 milioane de lei plus eficientizare Cămin Cultural Câmpuri Surduc și eficientizare energetică școa­lă primară din aceeași localitate, pe Fon­duri de Mediu. Un alt proiect care va îm­bu­nătăți considerabil viața locuitorilor din comuna Gurasada este înființarea rețelei de canalizare menajeră, o inves­tiție care se derulează prin Autoritatea Fondului de Mediu, în valoare de 12 milioane de lei. Prin Administrația Fon­dului de Mediu, la Gurasada se va eficientiza energetic ilu­mi­natul public, etapa a II-a. Valoarea es­timată a inves­tiției este de 1 milion de lei. Alt proiect se referă la reparațiile și modernizarea Căminului cultural din sa­tul Boiu de Jos și construirea unei capele mortuare, valoare estimată la 350.000 de lei. De asemenea, va fi reparată Clă­direa fostei Școli primare și a Căminului cultural din Runcșor și cons­truirea unei capele mortuare. Va­loa­rea acestora este de 200.000 de lei. La Gothatea va fi re­parat acoperișul Că­minului cultural, iar la Dănulești va fi modernizat Căminul cultural. Totodată, vor fi efectuate re­pa­rații la infra-struc­tura rutieră. Vom face infrastructura, astfel ca să putem atrage investitorii la noi în comună. Suntem în discuții cu operatorii regionali pentru in­troducerea fibrei optice pentru telefonie, internet și tv”, a explicat Silviu Nan (foto jos), primarul reales din Gurasada.

Le stă alături
„Am avut onoarea să particip la cere­monia de depunere a jurământului de către colegii mei, primari. Au fost mo­men­te deosebite, încărcate de emoție și speranță. Ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara, îmi doresc să văd o colaborare strânsă între toți primarii din județ, bazată pe coerență și unitate, pentru a asigura pros­peritatea ce­tă­țe­nilor și a asigura tra­iec­toria spre
un vi­i­tor care să răs­pundă ne­voilor de dez­vol­tare”, a punc­tat pre­­șe­dintele Con­siliului Ju­­de­țean Hu­ne­doara, Laurențiu Nistor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura