Magdalena Șerban
Impozitele și taxele locale nu s-au majorat la Hărău, asta în ciuda nevoii de bani pentru a se asigura cofinanțarea la proiectele investiționale câștigate pe axele guvernamentale și europene.
Conform legii, nimic mai mult
„Am aplicat doar indicele ratei inflației, adică 10,4%. Codul Fiscal trebuie respectat. Se pot face plăți în numerar, prin virament bancar, cu cardul sau în sistem electronic, accesând CityOn.ro. Ca grad de încasare pentru 2024, am avut 90%“, a comunicat primarul din Hărău, Lucian Michael Albu Weber (foto).
Foarte multe investiții
De la bugetul mult așteptat de aleșii locali, edilul ar vrea doar să fie unul care să permită susținerea demersurilor investiționale. ,,Avem nevoie de alocări mai mari ca cele de anul trecut, cofinanțările la proiecte ajungând la 2,7 milioane de lei. Sunt multe obiective ca drumurile, gazul metan, reabilitările și modernizările la cele două școli (Chimindia și Bârsău), drumurile agricole, parcul fotovoltaic, iluminatul stradal (am depus la finele anului trecut și pentru celelate 2 localități și ne-a fost acceptat proiectul), mai e de terminat școala, în circa o lună urmând inaugurarea, etc. Prin Grupul de Acțiune Locală am vrea să realizăm o capelă mortuară în Hărău. Vor fi 67.000 euro fără TVA ca alocări. Așa că fie facem capelă, fie amenajăm zona din fața parcului, iar în acest caz capela o vom materializa din bugetul local. Mai avem depuse prin Compania Națională de Investiții (CNI) o bază sportivă, un cămin, mai vreau să mai depun pentru 2 dispensare medicale (unul în centrul de comună și celălalt în Banpotoc), iar școala vreau să o cuprind pe ADR Vest pentru modernizare. Clasele V-VIII, mai exact. Am făcut I-IV. Mai sunt clădirea fostei școli din Banpotoc, un Centru de zi pentru persoane vârstnice, iar pentru valea din Banpotoc și cea din Bârsău caut surse de finanțare pentru decolmatare și îndiguire. Le-am putea prelua de la Apele Române, fiind schimbată legislația în acest sens și am putea depune noi proiecte“, a concluzionat primarul.
Cer și ei iertare după ce au furat la greu, dar nu fără ajutor. Oricum…
Liliana Scarlat, director executiv ACIVJ Pentru că asociația a reușit să convingă mediul de afaceri…
Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă un nou record nedorit pentru istoria Salvamont Romania, în ultimele 24…
Un tânăr din municipiul Petroșani, student în Timișoara la data comiterii infracțiunilor, a fost acuzat…
Alături de trei complici a jefuit mai multe cabane din zona munților Parâng, de unde…