Renumele Hotelului Ceres din Geoagiu-Băi a fost câştigat printr-o funcţionare neîntreruptă din martie 1977, prin serviciile balneare oferite şi, nu în ultimul rând, prin calităţile curative ale apei termale, folosite aici. Tocmai de aceea, circa 60 la sută dintre cei care calcă pragul unităţii de cazare, revin şi în anii următori. Zonele de unde provin cei mai mulţi clienţi sunt Hunedoara, Alba, Sibiu, Bistriţa, în general, judeţele limitrofe. Cât priveşte proprietăţile apelor minerale de la Geoagiu-Băi şi aerosolii, conducerea Hotelului Ceres consideră că reprezintă cele mai mari atuuri ale staţiunii şi implicit ale unităţii de cazare, fiind puse în slujba tratamentelor de ordin medical.
Procedee de tratament numeroase şi complexe
„Hotelul are o capacitate de 245 de locuri de cazare, de două stele. În acest sezon estival, gradul de ocupare a fost de sută la sută, iar de la începutul anului şi până în prezent a fost de 85 de procente. Ca procedee, avem băi cu ape minerale în căzi şi în bazin, băi galvanice, băi oligominerale, împachetări cu parafină, duş subacval integral şi parţial, electroterapie (curenţi diadinamici, ultrasunet, unde scurte, curenţi Tens, curenţi interferenţiali), solux, magnetoterapie, laserterapie, masaj, aerosoli individuali, kinetoterapie individuală etc. În costul unui bilet de tratament intră trei proceduri pe zi. Chiar şi cine doreşte să vină exta-bilet, trebuie să se prezinte tot cu bilet de trimitere de la medicul de familie, în mod obligatoriu. Mai trebuie spus că procedurile se efectuează doar la recomandarea medicului”, a declarat Nicoleta Dragomir, directorul economic al Hotelului Ceres din Geoagiu-Băi. Potrivit acesteia, conform contractului încheiat cu Casa de Pensii, un bilet înseamnă 16 zile de cazare şi masă şi 12 zile de proceduri. Pe lângă baza de tratament balnear, plaja ofertelor hotelului mai include un bazin la liber cu apă termală, un bar de zi, o saună, o sală de fitness, o sală de conferinţe ultradotată şi un restaurant care este introdus în circuitul evenimentelor. Mai mult, în funcţie de vreme, în fiecare seară de joi, începând cu ora 18, turiştii se pot bucura de o „Seară ardeleană“ organizată la terasa hotelului, cu muzică tradiţională şi bucate pe alese.
Se merge pe extinderea serviciilor
„Dorim să creştem gradul de confort al hotelului, îmbunătăţind calitatea serviciilor, diversificând meniurile oferite şi, de asemenea, mai vizăm organizarea a diverse excursii şi drumeţii, pentru clienţii noştri, astfel încât aceştia să poată cunoaşte mai bine zona, cu tot ceea ce implică ea. Există cineva care organizează astfel de deplasări la mănăstirile din judeţ şi cu care am demarat o colaborare, însă dorim să gestionăm noi o astfel de facilitate”, a afirmat Liliana Rodica Urşica (foto), directorul Hotelului „Ceres”. De precizat că hotelul se află sub tutela Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…