O tânără de 29 de ani, mamă a doi copii, unul de 12 ani, celălalt de doi ani, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, în premieră naţională, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Operaţia a presupus îndepărtarea unei tumori apărute la articulaţia cotului şi montarea unei proteze. Intervenţia a fost făcută în prezenţa unui medic din Israel.
Au fost sceptici, la început
„Este vorba despre o tumoră care s-a dezvoltat la nivelul articulaţiei cotului, care a pornit de la membrana ce întăreşte această articulaţie şi care, la un moment dat, a blocat cotul într-o poziţie de 90 de grade. Iniţial, s-a crezut că este un diagnostic benign, dar la Spitalul din Petroşani au făcut o biopsie şi surpriza a apărut în timpul intervenţiei, când şi-au dat seama că, de fapt, este vorba de o tumoră. Recomandarea era să scoatem tumora, dar noi am fost puţin sceptici, pentru că nu puteam să scoatem o tumoră în totalitate şi să avem şi siguranţă. Atunci, ne-am gândit că, fiind în jurul articulaţiei cotului, să consultăm pe cineva cu experienţă în chirurgia oncologică ortopedică. L-am abordat pe profesorul Ervin Sucher din Israel şi el a studiat cazul. Corespondenţa a fost pe e-mail. După o perioadă foarte lungă pentru noi, aproximativ 10 zile, ne-a trimis un mail foarte scurt «cred că se poate» şi în momentul acela a început colaborarea cu dânsul. Operaţia este o premieră pentru România“, a explicat medicul Gheorghe Nodiţi, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Judeţean din Timişoara.
Un tip de cancer mai rar întâlnit
Potrivit acestuia, operaţia a constat în îndepărtarea tumorii, îndreptarea articulaţiei cotului şi montarea unei proteze. Pacienta de 29 de ani, Alina Temereanca, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că medicii i-au spus, în prima fază, că braţul drept i-ar putea fi amputat. „Am fost diagnosticată în urma unei alte operaţii, a fost o urgenţă. Mâna dreaptă mă durea de cinci ani, nu puteam s-o îndrept. Din câte am înţeles eu, tipul ăsta de cancer pe care l-am avut ar fi ceva mai rar. Era complicat şi de aceea am avut nevoie de doctorul Ervin Sucher. Medicii din Petroşani mi-au zis că am hematom şi de aceea m-au operat. M-au trimis apoi aici, în Timişoara. Au zis că am nevoie de un chirurg plastician, pentru că tumora era băgată printre muşchi. Cei de la Petroşani nu mi-au spus că ar fi cazul de amputaţie, aici am aflat că se putea ajunge la acest lucru“, a povestit Alina Temereanca.
Au strâns din donaţii 5.000 de euro
Tânăra a mai spus că pentru această operaţie avea nevoie de suma de 5.000 de euro, sumă pe care nu o avea. Din acest motiv, la Petroşani, au fost organizate mai multe campanii pentru strângerea celor 5.000 de euro. Astfel, un sponsor a plătit proteza de care femeia avea nevoie, transportul şi cazarea medicului din Israel. Operaţia, deosebit de complicată, a durat 12 ore. Potrivit medicilor, starea pacientei este bună, ea având nevoie de câteva şedinţe de chimioterapie.
Vorbesc cârcotașii că un personaj de la noi, mare și tare de la o vreme,…
Dorin Gligor, directorul general al Apa Prod Pentru că Apa Prod SA a semnat contractul…
Florin O., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată, împreună cu alți…
Mai mulți experți în domeniul riscurilor globale au avertizat că omenirea ar trebui să își…
Polițiștii, din nou la datorie! Ei au efectuat o razie pentru asigurarea unui climat de…
Individul a reușit cu ajutorul unei foste iubite să fure conturile de pe rețelele sociale…