Ieri, la Consiliul Judeţean, s-a împărţit sărăcia
Şedinţa de consiliu judeţean de ieri a creat nemulţumiri în rândul primarilor din judeţul Hunedoara, supăraţi că au primit prea puţini bani sau chiar deloc, la capitolul legat de administrarea drumurilor judeţene şi comunale.
Au depus un amendament la proiect
Mai mult, consilierul judeţean Dorin Gligor a susţinut un amendament, semnat de şase primari hunedoreni, prin care se cerea suplimentarea sumelor aferente drumurilor judeţene şi comunale cu două milioane de lei.
Edilii au cerut 1,5 milioane pentru oraşele şi municipiile care nu au repartizate în proiectul de buget sume pentru drumuri şi care au în administrare drumuri judeţene şi alte 500.000 de lei pentru comunele care au în administrare drumuri comunale cu lungimile cele mai mari. Totuşi, amendamentul susţinut de Dorin Gligor nu a trecut.
„Nemulţumirea mea este că nouă, la Vulcan, ni s-au dat cu 200.000 de lei mai puţin ca Lupeniului, deşi sunt de aceeaşi mărime. Dar este prima dată de când sunt eu primar, când primesc bani de la Consiliul Judeţean, aşa că le mulţumesc pentru cât au vrut ei să dea“, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Primarii, nemulţumiţi şi descumpăniţi
Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria, susţine că nu are bani la bugetul local pentru repararea şi întreţinerea drumurilor comunale şi judeţene din localitate.
„Pentru repararea şi întreţinerea drumurilor comunale şi judeţene am solicitat să ne fie repartizate 1,5 milioane de lei. Dar nu am primit nimic pentru ele, s-au justificat că sunt foarte puţini bani. Cu ce o să le fac? Că nu am cu ce. Primăria Simeria are cu 500.000 de lei mai puţini bani decât anul trecut. Sunt tare derutat. Solicitarea noastră a fost chiar înţelegând priorităţile judeţului. Am foarte multe drumuri judeţene pe intravilan şi nu am nici un leu pentru ele“, a precizat Rîşteiu.
Primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, spune că banii puţini acordaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara ar putea însemna falimentul primăriilor cu datorii mari. „Banii sunt foarte puţini. Noi nu ne permitem să reparăm gropile, spitalul are datorii, iar noi suntem obligaţi să plătim arieratele. Anul acesta au fost reîntregite şi salariile, iar noi nu avem bani la buget. Vreau să trag un semnal de alarmă, că este posibil ca administraţiile locale să intre în faliment“, spune primarul municipiului Orăştie.
FALIMENT !!! Ca la Oltchim, asta scrie pe multe din primariile hunedorene!!! Inainte de adoptarea ‘regiunilor’ ca si noi structuri, este necesara reorganizarea administrativa a comunelor, municipiilor si oraselor falimentare…!!!
S-auzim numai de bine !!!
🙂