Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a coborât milităria din pod şi la Deva, după Suceava. Astfel, de ieri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este condus de un medic militar, lt. col. medic Constantin Vlase (foto). El vine de la Galaţi, unde ocupă funcţia de director medical al Spitalului Militar de Urgenţă, fiind specialist în boli infecţioase.
Ministrul Sănătăţii a declarat că nimeni nu şi-a făcut treaba aici, pentru că altfel nu ar mai fi fost nevoit să vină el la Deva. „Nu este încă situaţia de la Suceava, am avut un management care nu a făcut faţă. Am instalat un management militar. La spitalul din Deva nu există circuite. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu personalul din spital. În acest moment vom testa tot ce înseamnă personal medical. Va fi un regim seminstituţionalizat. Personalul medical va merge la hotel, după ce va ieşi din schimb, va reveni a doua zi să facă munca pentru care e plătit. Nu pot spune că cineva şi-a făcut treaba, fiindcă atunci nu mai eram eu aici”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.
„Şi-au făcut imunitate, pot veni la serviciu”
„Nu este încă situaţia de la Suceava. Poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut ca să avem parte de demisii. Am pus manager şi director medical medici militari. Avem o informare despre ce se întâmplă la spitalul din Deva, de la echipa trimisă în urmă cu câteva zile aici. La spital, în acest moment, nu există circuite, iar dacă există, ce există, nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical. Care este infectat, care dacă a fost infectat, este în acest moment negativ şi poate continua munca, care nu a fost testat, va fi testat. Trebuie să vedem ce este cu personalul din autoizolare, autoizolare pe care fiecare şi-a luat-o cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP, din care să putem spune: atâţia doctori sunt infectaţi, atâţia asistenţi, atâţia sunt în izolare la domiciliu, atâţia sunt carantinaţi. În condiţiile în care avem personal medical care a fost pozitiv şi este testat şi prima şi a doua oară, şi este negativ, va putea veni la serviciu şi de la domiciliu, având în vedere că ei sunt cei care au imunitatea făcută şi nu mai pot transmite. Fosta conducere a spitalului va face o predare-primire către actuala conducere”, a declarat ministrul Sănătăţii.
„Toţi pacienţii vor fi consultaţi”
Ministrul a pus punctul pe „i”, după ce foarte mulţi bolnavi au reclamat că nu mai pot fi trataţi la Deva, fiind spital COVID.
„După cum vă poate informa şi managerul, după ce va face o evaluare, au ajuns azi-noapte la Deva şi echipament, şi medicamente, şi materiale sanitare. În măsura în care vom avea o colaborare, ceea ce am văzut şi la nivel de Prefectură şi la nivel de Consiliu Judeţean, acest management va sta doar cât este nevoie, urmând ca, în trei-patru săptămâni, să ne putem gândi la un management civil, care să preia şi să respecte toate condiţiile create. Deva rămâne spital COVID. În acest moment sunt 111 pacienţi, din care 85 sunt confirmaţi COVID. Recomandarea mea a fost să nu se interneze şi alţi pacienţi. Este Unitatea de Primire Urgenţe care funcţionează, acest UPU va investiga, va diagnostica şi va dirija către spitale non-COVID patologia non-COVID. Trebuie să ne gândim că, în acest moment, există şi patologie non-COVID, mai multă decât patologie COVID. Trebuie să avem grijă de ambele categorii. A fost o eroare de înţelegere a unui ordin dat de comandant. Ţin să precizez că nu putem evalua dacă un pacient este urgenţă sau nu până nu îl consultăm. Trebuie înţeles foarte clar că toţi pacienţii vor fi consultaţi!”, a adăugat Tătaru.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
mai personal medical deva!
sunteti de toata jena!
sa va fie rusine!
Dacă Direcția de Sănătate Publică și managerii SJU Deva, numiți pe criterii politice, își făceau treaba nu se ajungea în situația actuală. Cine, dacă nu DSP-ul, ar fi trebuit să facă anchetele epidemiologice?Lipsa de profesionalism și-a spus și își va spune în continuare cuvântul...
Am fost cu nevasta la urgente cu dureri abdominale puternice. ȘI DUPĂ 4 ore de investigații au spus ca este constipata. Dar nevasta-mea avea hemoragie interna avea 1litru de sânge deja în stomac. Niște sugaci avari după multă șpagă. Își fac perfuzii cu medicamentele pacienților. Niște gunoaie începând de la femeia de serviciu până la sugaciul de meneger.
Decât la spitalul din Deva mai bine mergeți la Târgu Mureș. Cei mai buni medici din România și cei mai cumsecade oameni. Dumnezeu sa aibă grija de ei. Oameni ca ei și ca doctori nu mai exista în toată România.
Prezenta militara e tranzitorie si impusa de haosul existent in spitale unde medicii au ajuns dumnezei care nu misca un deget fara plic si pentru un pic de munca si aia pentru baronii locului restul activitatilor la cabinetele particulare ca doar de asta speranta de viata ne asaza in coada Europei si nu raspunde nimeni.Trist e ca dupa iufa asta gastile din spitale se intorc la vechile posturi si metehne iar romanul de rand va geme si plange neajutorat in casa de durere si deznadejde in conditiile in care si din taxele si impozitele lui acesti medici si-au facut studiile