Staţia de epurare a SC Apa Serv Valea Jiului a fost înfrumuseţată de talentaţii elevi ai Cercului de desen de la Clubul copiilor şi elevilor din Petrila, însoţiţi de profesorii lor Radu Chinţa şi Cipriana Chinţa, cărora li s-a alăturat şi prof. Cosmin Kiss – directorul Cluburilor copiilor din Valea Jiului.
O pictură murală de mari dimensiuni, realizată de talentaţii copii pe exteriorul peretelui depozitului de nămol, dă culoare uzinei de la Dănuţoni. „Ne aflăm aici pentru că din acţiunile de acest fel pe care le-am avut în ultimii ani la Apa Serv împreună cu copiii de la Clubul Elevilor din Petrila, am constatat că aceştia au înţeles foarte bine importanţa protejării mediului şi a surselor de apă care reprezintă sursa principală de apă potabilă din Valea Jiului. În anii anteriori, aceştia au vizitat staţia de tratare de la Jieţ şi dacă au înţeles ce înseamnă o staţie de tratare a apei şi cum funcţionează aceasta, am vrut să înţeleagă şi ce înseamnă o staţie de epurare, al cărei rol este cel puţin la fel de important în gestionarea resurselor de apă. Noi credem că e foarte important ca, în primul rând, copiii să înţeleagă aceste lucruri, să înţeleagă activitatea noastră, pentru că ei transmit informaţia mai departe, într-un mod absolut corect, iar acest lucru este esenţial pentru ca oamenii să perceapă în mod obiectiv ce facem noi la Apa Serv”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Povestea Dănuţonilor
Scriitorul Elisabeta Bogăţan le-a istorisit copiilor ”Legenda Împăratului Jiu şi a soţiei sale Ana” iar micii artişti şi-au găsit imediat inspiraţia în realizarea picturii. ”Copiii au fost încântaţi de lucrurile pe care le-au învăţat aici despre procesul de epurare a apei, despre cum redevin curate apele din canalizare şi, dar mai ales de frumoasele legende scrise şi povestite cu atât de mult har de doamna Elisabeta Bogăţan. Aşa cum am procedat de fiecare dată, în cadrul acestui parteneriat cu Apa Serv, ne-am propus să recompensăm lăudabila iniţiativă a gazdelor noastre prin ceea ce ştim noi să facem cel mai bine. Aşa cum cele două Jiuri se unesc aici, la Dănuţoni, şi formează Jiul cel mare şi puternic, aşa şi noi ne-am unit forţele în dorinţa noastră de a realiza o lucrare de artă stradală, respectiv o pictură în stil grafitti pe un zid care sper ca va da nu doar mai culoare culoare acestei zone, ci sper să devină un punct de interes pentru toţi cei care vizitează zona”, a spus prof. Radu Chinţa, coordonatorul acestui proiect artistic. Creaţia elevilor va putea fi admirată de toţi cei care tranzitează DN 66A. Apa Serv Valea Jiului va continua proiectul educaţional „Povestea apei”, mai ales că toate ediţiile derulate până acums-au bucurat de un interes deosebit din partea copiiilor şi au avut un succes care a depăşit aşteptările. (M. G.)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…