Primarul comunei Baia de Criş, Romeo Farcaş (foto), şi totodată unul dintre cei mai longevivi edili-şef din judeţ, consideră că investiţiile nu se fac repede şi prost, ci mai bine mai lent, dar cu cap. Aşa că toate la timpul lor.
O zonă de agrement pentru tineri şi vârstnici
„Avem depus pe GAL-ul de care aparţinem, un proiect declarat eligibil. Are o valoare de 100.000 de euro şi vizează amenajarea Parcului Izvor din satul-centru şi o bază sportivă (cu teren sintetic, vestiare, nocturnă), o popicărie, un teren de joacă pentru copii, adică o întreagă zonă de agrement. Din păcate, tinerii din comună nu prea au multe opţiuni de petrecere a timpului liber, aşa că nu pot spune că stăm bine la acest capitol – agrement. Prin urmare, ne-am gândit să accesăm un astfel de program investiţional. De asemenea, dacă ne va fi solicitat terenul de sport, spre exemplu, de către terţe persoane, îl putem închiria. Finanţarea proiectului ne este asigurată sută la sută, nu trebuie să scoatem bani din buzunarul local decât pentru cota TVA, care oricum ne va fi restituită. Parcul nu am apucat să-l amenajăm până acum, aşa cum ne-am dorit, pentru că nu prea au existat banii necesari. El are arbori vechi şi frumoşi, plus că are o întindere de vreo jumătate de hectar. Aici există şi o construcţie destinată alimentaţiei publice, realizată de noi, aceasta având toalete, apă curentă, încălzire trasă de la dispensarul din apropiere şi urmează să o scoatem la licitaţie, pentru ca lumea să poată servi câte ceva, cât timp stă în parc, la umbră sau la soare”, spune Romeo Farcaş, primarul din Baia de Criş.
Drumurile, greu de întreţinut
Dar ce folos să ai parcuri, dacă nu ai drumuri, se întreabă edilul. Prin urmare, are o soluţie şi pentru acestea. „Din bugetul local, avem de făcut reparaţii la drumuri. Ne apucăm de amenajarea trotuarelor, dar o facem cu oamenii noştri, adică în regie proprie şi am optat pentru plăci de beton, care în momentul în care se doreşte să se intervină asupra unei lucrări, pot fi scoase şi apoi puse la loc. Costurile sunt mult mai mici, preţul unui metru pătrat de pavaj însemnând destul de mult, în comparaţie cu cimentul. Dintr-un sac de ciment, se pot realiza câţiva metri pătraţi. Utilajele folosite sunt ale noastre, aşa că putem realiza lucrările cu costuri mult mai reduse”, subliniază edilul şef al comunei Baia de Criş.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…