În comuna Pui se repară stricăciunile produse de inundaţii
Magdalena Şerban
Inundaţiile de luna trecută au făcut pagube însemnate în multe comune din judeţ. La Pui, ele au fost evaluate la 2.100.000 de lei, iar banii alocaţi pentru situaţii de urgenţă au ajuns în timp util astfel ca administraţia publică de aici să se apuce de treabă.
,,Au fost daune de ordin material. Nu e motiv de bucurie, dar să fim recunocători lui Dumnezeu că nu au existat victime omeneşti sau nu am fost nevoiţi să ferim populaţia din calea apelor, evacuând-o. Da, ne-am ales cu ziduri de sprijin făcute praf, la fel şi podeţe, zone de circulaţie afectate, drumuri de piatră spălate şi drumuri de asfalt deteriorate etc.
Satele Şerel şi Ruşor au fost cele mai lovite de furia apelor (de exemplu drumul comunal 72 Ruşor-Şerel), dar probleme au fost şi în localităţile Uric, Hobiţa, Râu Bărbat, şi, parţial, Fizeşti. Nu e primul an în care ne confruntăm cu astfel de daune, de fiecare dată când a plouat mult apărând necazurile. În general, pârâuri care pe timpul verii sunt la un nivel scăzut al apei, atunci când plouă cresc şi fac ravagii. Aparţin de Apele Române. Chiar avem un proiect de îndiguire a satului Ruşor, e depus la Apele Române la Târgu-Mureş şi sperăm să se concretizeze cât mai repede. Apa trece prin mijlocul satului, iar când aduce balast şi diverse, efectiv rupe în stânga şi dreapta. Trebuie rezolvat pentru ca în viitor să putem sta liniştiţi“, a afirmat Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.
Legat de perioadele de secetă, chiar dacă seacă fântânile, oamenii beneficiază, în cea mai mare parte, de reţea de alimentare cu apă.