Modernizarea drumului comunal DC40 din satul Folt şi reabilitarea căminului cultural din Boiu sunt două dintre proiectele europene demarate prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia şi finalizate de curând în comuna Rapoltu Mare. Pe lângă acestea, în lucru sau în perspectivă se mai află şi alte programe investiţionale.
Deponeul de gunoi, în curs de închidere
„Prin ADI Deşeuri, avem în execuţie închiderea deponeului de la Măgura Uroiului, cofinanţarea noastră fiind de 170.000 de lei, lucrare care în luna octombrie preconizez să fie finalizată şi recepţionată. Astfel, am scăpat de o mare problemă pentru întreaga zonă. Un alt aspect ce ţine de actualitate se referă la colectarea deşeurilor, depozitarea şi transportarea lor, până la deschiderea noului deponeu ecologic de la Bârcea Mare. Încercăm ca împreună cu administraţia judeţului să găsim o formulă pentru încheierea unui act adiţional cu firmele ce gestionează deşeuri, astfel ca populaţia nici să nu plătească mulţi bani pentru acest serviciu, dar nici să nu rămânem cu gunoaiele”, susţine Octavian Roman (foto), primarul comunei Rapoltu Mare.
Apel către localnici
Pe de altă parte, debitul scăzut al apei potabile rămâne, în continuare, o bătaie de cap pentru administraţia locală, mai ales pe perioada verii. „Fac apel către populaţie să folosească apa doar în scop menajer, nu şi la irigat grădinile sau alte terenuri. De asemenea, mai vreau să spun că din ADI-Apazor, urmează să facem trecerea serviciului de alimentare cu apă la Goscom Orăştie (operatorul serviciului public de apă şi canalizare din Orăştie, care are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia ei către consumator). Am ales soluţia aceasta, deoarece preţul pe metru cub de apă este cu mult mai mic faţă de cel practicat de Apa Prod. Vom avea discuţii inclusiv pentru realizarea unei reţele de la Orăştie la Folt, prin Pricaz, pentru a acoperi, vara, necesarul de apă pentru comunitate. Valea Rapolţelului şi Valea Boiului au fost decolmatate şi avem în plan lucrări de reabilitare a drumurilor de acces către păşunile din Rapolt“, mai arată primarul. Tot la capitolul noutate, acesta a mai ţinut să amintească de obţinerea unei finanţări guvernamentale (1,7 milioane de lei) pentru realizarea unei staţii de epurare în Rapolt şi dotarea staţiilor de pompare, având ca scop punerea în funcţiune a reţelei locale de canalizare. Totodată, din bugetul local este preconizat să se construiască în 2016 două case mortuare, în satele Rapolt şi Bobâlna, ca răspuns la cerinţele cetăţenilor.
Vorbesc gurile rele că o duduie, cu un salariu net de vreo 8.000 de lei,…
Peste câteva zile, Donald Trump își preia mandatul de președinte al SUA. Peste câteva zile,…
Mircea Rotea, pompier la Detașamentul de pompieri Deva Pentru că a intervenit, fiind în timpul…
Claudia N., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de…
Hunedoreanul a cerut intervenția polițiștilor după ce mai mulți cetățeni olandezi s-au încăierat la o…
Tânărul aflat în arest preventiv a fost închis de mai multe ori pentru furturi, iar…