În Deva, zilnic, se ridică maşini parcate ilegal
De mai bine de patru ani, şoferii care circulă frecvent cu autoturismul prin municipiul Deva trebuie să acorde o importanţă maximă locului unde decid să parcheze. Agenţii rutieri din cadrul Poliţiei Locale sunt mereu la datorie şi trec imediat la ridicarea autovehiculelor lăsate unde nu trebuie. Totuşi, ar exista o soluţie salvatoare.
Din ce locuri se saltă maşinile
Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Teodor Bălan, şoferii trebuie să ştie că maşinile se ridică în următoarele condiţii: dacă staţionează în locuri unde indicatoarele de circulaţie interzic acest lucru, dacă sunt lăsate în locuri unde pot să încurce circulaţia, pe locurile de parcare închiriate sau amenajate pentru persoanele cu handicap şi în staţiile de taxi şi autobuz. Poliţiştii locali, împreună cu operatorul care deţine macaraua specială, ridică maşinile în urma unor sesizări telefonice venite din partea oamenilor, după imaginile surprinse pe camerele de supraveghere montate în oraş sau în timpul patrulelor agenţilor rutieri locali. În situaţiile în care maşinile sunt lăsate pe zonele verzi, pe trotuar sau alei pietonale, le sunt blocate roţile.
Cum poţi scăpa de ridicarea autoturismului?
Odată ridicate, maşinile ajung în parcul amenajat pe strada Depozitelor. Şoferul care se trezeşte fără maşină trebuie să sune la numărul de telefon 0254/232.777. Pentru recuperarea maşinii, proprietarul nu are de ales şi va trebui să achite 300 lei operatorului. În plus de asta, va fi sancţionat şi de poliţiştii locali, cu două sau trei puncte de amendă. Ceea ce poate mai puţini şoferi ştiu este faptul că ar putea să scape de ridicarea maşinii, dacă lasă o persoană în interior sau chiar un căţel. Însă rişti ca poliţiştii să te aştepte şi să te amendeze.
Cele mai multe autovehicule se ridică din zona pieţei agroalimentare din Deva, mai ales de sărbători şi în weekend. În medie, sunt 30 de maşini pe lună, ceea ce înseamnă vreo 360 în cursul unui an.