EvenimentFlash

În dosarul „Spumă şi Bibanu” se aşteaptă soluţia

Sorina Popa

Dosarul „Spumă şi Bibanu” riscă să se judece la nesfârşit, după ce avocaţii apărării susţin că, din nou, magistraţii nu au respectat procedura, încălcându-se drepturile celor implicaţi în cauza respectivă.
Doar 12 martori audiaţi, din 200
Magistraţii Curţii de Apel Piteşti se chinuie de două zile să dea o soluţie în dosarul „Spumă şi Bibanu”. O soluţie este aşteptată pentru astăzi, dar, potrivit unora dintre avocaţii acuzaţilor, se pare că dosarul va fi retrimis, pentru rejudecare, la Tribunalul Argeş. Asta, pentru că, susţin avocaţii apărării, nici un martor de-al lor nu a fost audiat, după ce cauza a ajuns la Tribunal. Mai mult, procurorii au solicitat magistraţilor de la Tribunalul Argeş să nu se pronunţe în acest caz, pentru că, de exemplu, unul dintre acuzaţi (n.r.-Cătălin Hăncilă) a fost judecat în lipsă, deşi era în penitenciar în acel moment, judecătorii susţinând că a fost citat, dar nu s-a prezentat la termen. Ca atare, în acest dosar, atât acuzarea, cât şi apărarea, s-au pus, se pare de acord, cel puţin într-un anumit sens. Că nu s-a respectat dreptul la apărare a celor implicaţi, nefiind audiaţi decât 12 martori din totalul de 200. În aceste condiţii, ambele părţi au cerut ca dosarul să fie pus pe rol, din nou, la Tribunalul Argeş. De asemenea, apărarea a solicitat înregistrările de şedinţă, pe motiv că nu s-au respectat procedurile. Mai mult, la anul, cei acuzaţi de şantaj în dosarul „Spumă şi Bibanu” au şansa, prin tărăgănarea procesului, să scape de această acuzaţie, care se va prescrie până atunci.
De şapte ani pe rol
Reamintim că arestările în dosarul „Spumă şi Bibanu” au început în iulie 2004 şi au produs un adevărat cutremur în lumea interlopă hunedoreană, culminând cu arestarea fostului şef al Poliţiei municipiului Deva, Ioan David, şi a patru dintre subordonaţii săi. Acuzaţiile aduse grupului din care fac parte 22 de persoane erau foarte grave, anchetatorii acuzând fapte specifice crimei organizate – reglări de conturi, taxe de protecţie, incendieri de autoturisme şi de bunuri, şantaj, proxenetism, prostituţie, ultraj contra bunelor moravuri, violare de domiciliu, distrugere, vătămare corporală, sustragere de înscrisuri, înşelăciune şi jocuri de noroc. Dosarul se află acum pe rolul Curţii de Apel Piteşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura