Nicolle Ebner
Ieri, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Hunedoara a asigurat Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar că, în judeţul nostru, examenul de bacalureat nu mai este în pericol, fiind acoperite toate comisiile de specialitate.
Comisii completate în ultimul moment
Paul Rusu, preşedintele SÎP Hunedoara, declară că refuzul profesorilor de a se înscrie pentru comisiile de examinare, supraveghere şi corectare a lucrărilor la sesiunea de bacalaureat, nu este o acţiune a sindicatului. „Noi doar ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că nu există o metodologie de plată a profesorilor pentru aceste servicii şi aceştia se tem că vor fi nevoiţi să presteze servicii gratuite”, a declarat Paul Rusu (foto) pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, de aici şi lipsa de interes a profesorilor de a se înscrie pe listele comisiilor. Potrivit sursei mai sus citate, iniţial, nu erau acoperite toate comisiile de bacalaureat, în condiţiile în care, în anii trecuţi, erau şi câte trei-patru solicitări pentru un loc într-o comisie. Între timp, directorii de şcoli şi-au rezolvat situaţia cum au putut, mizând în special pe relaţiile de prietenie cu profesorii. „Avem situaţii în care directorii din unele judeţe din ţară, mai mult sau mai puţin subtil, au fost ameninţaţi că nu vor avea concedii, dacă nu vor asigura resursa umană“, a precizat preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, în cadrul unei emisiuni televizate.
Temeri justificate
Succesiunea evenimentelor din ultimele săptămâni face ca temerea cadrelor didactice din judeţul Hunedoara să fie întemeiată. În multe localităţi din judeţ, profesorii au primit salariile aferente lunii mai, cu o întârziere de cinci zile, iar ca să acopere fondul de salarizare, Ministerul Finanţelor s-a împrumutat cu 4,4 milioane lei din bugetul CJH şi al unor primării din judeţ, de la capitolul modernizări şi reparări drumuri judeţene şi comunale, cu promisiunea că banii vor fi returnaţi pe parcursul trimestrului al treilea, probabil, după ce intră banii de la FMI. „Eu mă îndoiesc că vom mai vedea aceşti bani înapoi. M-aş bucura să greşesc şi pesimismul meu să nu fie real, mai ales că banii erau destinaţi pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere”, a declarat, la începutul acestei luni, preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…