Începând de astăzi, luni 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile, informează Prefectura Hunedoara.
Totodată, în 28 ianuarie, s-au făcut reprogramările persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale. Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie, va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).
Sunt 35.304 persoane, la nivel naţional, care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile,
În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial.
Comitetul Naţional pentru Campania de Vaccinare a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim.
Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea „Programările mele”, direct în platformă.
Pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost. Cea de a doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, ajunge astăzi la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”.
Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95 la sută în prevenirea bolii Covid, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1 la sută, spun specialiştii. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…