În sfârșit un primar care spune lucrurilor pe nume! Ciprian Achim vrea reorganizare administrativă. Primarul și viceprimarul, fără remunerație
Magdalena Șerban
Când o administrație publică locală clocăie de angajați, adio eficiență. Ba mai mult, se încurcă lucrurile și se complică. Edilul-șef din Lelese consideră că a fi ales ca primar sau viceprimar e o onoare, iar munca depusă pentru cetățeni trebuie să fie gratuită. Iată de ce.
Realist și de bun simț
„Dacă ar fi să se facă o reformă în domeniul administrativ, aș lăsa Primăria Lelese cu 3-4 angajați. Primarul și viceprimarul să nu fie remunerați, așa practicându-se cam în toată lumea. Ne adunăm doar în weekend, așa că cei 3-4 angajați vor lucra foarte bine. Dacă vor să fie angajați în plus, atunci angajarea lor să se facă pe fonduri. Aduci fonduri, ai cu ce plăti. Nu aduci bani, stai pe loc. Am fost într-o primărie din străinătate și am întrebat câți angajați sunt, iar unii erau doar pe proiecte. Dacă se termină proiectul și nu găsesc altul, nu mai vin la lucru. Asta este, ei trebuie să-și caute proiecte. Dacă nu, să meargă la altă primărie pentru alte proiecte. Așa se lucrează eficient, nu ca la noi, unde primăriile sunt pline de oameni care se împiedică unii de alții. Nu ai de ce să plătești degeaba. Împreună cu oamenii să decidem ce e bine, eu locuind în comunitate. De ce să iau bani pentru asta? Să mi se pună la dispoziție o mașină dacă trebuie să mă deplasez pe la București pentru proiectele investiționale, dar în rest, nimic. Un primar trebuie să trăiască din propriile venituri. Ori dintr-un loc de muncă, ori dintr-o afacere. De ce să fac eu lucruri pe care nu ar trebui să le fac? Să fac inginerie? Am făcut suficientă. Dar nu cred că ăsta este rolul meu”, a argumentat primarul din Lelese, Ciprian Achim (foto).