Căminul de bătrâni din Deva, care de cinci ani funcţionează fără autorizaţie, sub nasul autorităţilor, a fost amendat ieri, de către cei de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara cu 20.000 de lei.
Nu îndeplinea condiţiile necesare
Ancheta făcută de reporterii MESAGERULUI HUNEDOREAN a pus pe roate mecanismul de verificare a modului în care funcţionează aceste aziluri pentru bătrâni. Prima măsură, amendarea Centrului de Bătrâni de pe strada Aurel Vlaicu din Deva cu 20.000 de lei pentru că nu s-a licenţiat pentru serviciile prestate, aşa cum i s-a cerut încă de anul trecut. Octavian Băgescu, directorul executiv al AJPIS Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că ieri a fost încheiat procesul verbal de contravenţie pentru centrul respectiv. ”De asemenea, am informat şi alte instituţii, printre care şi Parchetul pentru că centrul a depus o autorizaţie de la DSP care a fost anulată încă de acum cinci ani”, a declarat Octavian Băgescu. În toamna anului trecut, inspectorii de la AJPIS Hunedoara au controlat Centrul de bătrâni al Asociaţiei ”Alexandru Ciuhat” din Deva. Medicul Mihai Ciuhat nu a declarat atunci că autorizaţia dată de DSP Hunedoara a fost anulată în 2013, din cauză că azilul nu îndeplinea condiţiile necesare funcţionării. Cu toate acestea, administratorul şi-a văzut de treaba lui, fără nici o problemă din partea autorităţilor, care nu l-au deranjat cu nimic în tot acest timp. A fost nevoie de o anchetă jurnalistică pentru a se rezolva o problemă pe care funcţionari plătiţi cu salarii grase au acoperit-o ani buni.
Nu a adus nici un document
Directorul Octavian Băgescu susţine că în 2017, centrul Asociaţiei ”Alexandru Ciuhat” a fost notificat să-şi licenţieze serviciile, având termen 29 iunie 2018. A venit şi data respectivă, numai că azilul nu s-a licenţiat. ”Luni, 2 iulie 2018, noi am mers să verificăm dacă centrul de bătrâni din Deva, de pe strada Aurel Vlaicu, s-a licenţiat pentru serviciile prestate. Ni s-a spus acolo că au fost trimise documentele Ministerului Muncii. Reprezentantul acestuia a venit ieri la sediul nostru şi ar fi trebuit să aducă documente din care să rezulte că a transmis Ministerului Muncii actele pentru obţinerea licenţei. Însă, el nu ne-a adus nimic. Am verificat la ministerul de resort şi acolo nu s-a primit nimic de la această asociaţie. Şi este normal, deoarece se pare că documentele respective au fost trimise doar vineri, 29 iunie 2018, către minister. Mai mult, am primit informarea de la DSP că autorizaţia i-a fost ridicată din anul 2013. În aceste condiţii, am întocmit un proces verbal de contravenţie, amendând centrul respectiv cu 20.000 de lei. În plus, am informat şi alte instituţii, printre care Parchetul, deoarece autorizaţia pe care a prezentat-o administratorul, de la DSP, este anulată de cinci ani, deci aceasta nu mai poate fi folosită pentru obţinerea licenţierii”, a afirmat directorul executiv al AJPIS Hunedoara.
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și…