Chiar dacă au trecut abia câteva săptămâni de la implementarea ultimelor măsuri menite să fluidizeze traficul rutier în reşedinţa de judeţ – în parte nereuşite! – administraţia locală a municipiului Deva este de părere că acestea n-au fost de ajuns şi că e necesar să investească şi mai substanţial în optimizarea circulaţiei.
De data aceasta, este vorba de arterele principale ale municipiului şi de modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare (!?) pentru 23 de intersecţii. Totul costă peste 17 milioane de lei, sumă din care aproximativ 700.000 lei sunt asiguraţi din bugetul local.
Potrivit directorului Compartimentului de Dezvoltare, din cadrul Primăriei Deva, Daniela Pârvu, realizarea unui proiect care să aibă drept scop fluidizarea traficului s-a făcut datorită creşterii foarte mari, în ultimii ani, a numărului de maşini care tranzitează localitatea. Primăria încearcă, de fapt, îmbunătăţirea condiţiilor de trafic pe axele centrale ale municipiului, adică pe Calea Zarandului, bulevardele 22 Decembrie şi Decebal şi pe străzile Horea şi Mihai Eminescu. Doar că acest lucru costă mai mult de 17 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi pe modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare în 23 de intersecţii, crearea unui centru de comandă şi control unic pentru coordonarea activităţilor de management al traficului rutier şi pe supraveghere video care să corespundă – atenţie! – „cerinţelor viitoare de dezvoltare a municipiului“. Parte din sumă va fi asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională, iar contribuţia municipiului Deva este de 267.633,20 lei – cheltuieli eligibile, la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de 399.630 lei, de unde rezultă o contribuţie totală de la bugetul local de 667.263,20 lei. Licitaţia pentru acest proiect a fost deja organizată, iar contractul i-a fost atribuit firmei SC UTI GRUP SA Bucureşti, cu reprezentanţii căreia, săptămâna viitoare, administraţia locală va avea o întâlnire pentru încheierea contractului.
O chestiune rămâne, totuşi, pentru onor conducerea Primăriei Deva: când în toate oraşele mari se încearcă fluidizarea circulaţiei prin realizarea de sensuri giratorii şi eliminarea, pe cât posibil, a semaforizării, noii edili ai urbei reşedinţă de judeţ fac taman pe dos. Ei se pun pe montat semafoare. Şi unde oare sunt 23 de intersecţii care necesită semaforizare în cele câteva străzi ale Devei?
Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nostru spun că un ales…
Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scandat „Libertate” și…
Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…
Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…
Un incendiu s-a pornit la o gospodărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…
View Comments
De unde au bani? Din economia făcută in urma stingerii iluminatului stradal, cand încă afară e beznă?! Hei, administraţia locală, reglaţi-vă ceasurile alea după care porniţi/opriţi iluminatul stradal! Nu ar fi o problemă, daca străzile nu ar fi pline de javre comunitare. Dar se pare că nu vă pasă!
aproape 4 milioane de euro pentru niste semafoare ,sinteti nebuni,sau e foamea mare,o sa vedeti averea primarului dupa 4 ani dar nimeni n o sa l intrebe de sanatate.o sa zica ca o are din rahatul ala de salariu pe care il ia
Fluidizare trafic pe Calea Zarandului-DN7 ? Acum cand traficul se va muta pe autostrada ?
Directorul Compartimentului de Dezvoltare, din cadrul Primăriei Deva, Daniela Pârvu,este ori lipsita de idei(ca sa nu-i zicem pe romaneste), ori o fi facut pe vremurile strabune studii in domeniul transporturilor auto??
Dar cel mai probabil abonatii clientelari ai primarului din Deva asta stiu sa faca, iar in cazul asta nu mai avem ce face. Orice afacere de primar, se face cu dedicatie(si parandarat) !!
:)