ActualitateFlash

Încă o nebunie politică: Transilvania, separată de România. Cine a lansat scenariul

Anularea alegerilor prezidențiale a stâr­nit controverse pe scena politică. De ase­menea, mulți români s-au arătat revoltați de decizia CCR.
Dincolo de acest scandal major din spațiul public, separatiștii au făcut un demers care ridică numeroase semne de întrebare. Aceștia cer ca Transilvania să fie ruptă de restul țarii, scrie evz.ro

Mărul discordiei
Cererea neconstituțională de „eliberare a Transilvaniei” de români a fost trimisă către Executiv. Solicitarea a fost semnată de Guvernul Transilvaniei.
Inițiatorii cer „recunoașterea indepen­denței teritoriilor istorice din Transilvania”. De altfel, controversele legate de ruperea Ardealului sunt vechi în România.

Cererea trimisă către Executiv
Guvernul Transilvaniei Către: Guvernul României 07.12.2024
Introducere: Noi, Guvernul Transilvaniei, în numele poporului transilvănean și în con­formitate cu dreptul la autodeterminare recunoscut de legislația internațională, ne adresăm Guvernului României pentru a so­licita eliberarea imediată a teritoriilor is­to­rice ale Transilvaniei și recunoașterea in­de­pendenței acestora.

Motivele Cererii:
Dreptul la Autodeterminare: Conform prin­cipiilor Cartei Națiunilor Unite și altor tratate internaționale, popoarele au dreptul la autodeterminare, inclusiv dreptul de a-și alege statutul politic și de a-și urma dezvoltarea economică, socială și culturală.
Poporul transilvănean și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a-și exercita acest drept fundamental.

Identitate Istorică și Culturală
Transilvania are o identitate distinctă, cu o istorie bogată și o cultură diversă care merită să fie protejată și promovată într-un cadru independent.
Guvernul Transilvaniei se angajează să respecte și să promoveze diversitatea cul­turală și drepturile minorităților etnice și re­ligioase.
Respectarea Drepturilor Omului: În con­textul actual, se observă încălcări sis­te­matice ale drepturilor omului în teritoriile transilvănene sub administrația României.
Independența Transilvaniei va asigura pro­tecția și respectarea drepturilor fun­da­mentale ale cetățenilor săi.
Argumente Economice și Sociale: Tran­silvania are potențialul de a deveni un stat prosper și stabil din punct de vedere eco­nomic, contribuind la bunăstarea regiunii și a locuitorilor săi.
Guvernul Transilvaniei se angajează să im­­plementeze politici economice sus­te­nabile, să sprijine dezvoltarea infrastruc­turii și să asigure un mediu de afaceri fa­vorabil.

Solicitări
Eliberarea Imediată a Teritoriilor Transil­vane: Solicităm Guvernului României să ini­țieze imediat procedurile legale și ad­mi­nistrative necesare pentru eliberarea teri­to­riilor transilvănene și transferul de putere către autoritățile transilvănene.
Recunoașterea Internațională: Facem apel la Guvernul României să sprijine demer­su­rile noas­tre pentru recunoașterea interna­țio­nală a Transilvaniei ca stat suveran și in­de­pendent.

Dialog și Negocieri
Propunem deschiderea unui dialog cons­tructiv și a unor negocieri pașnice între Guvernul României și Guvernul Transilvaniei pentru a asigura o tranziție lină și pașnică către independență.
Solicitarea vine din partea „Asociației In­de­pendence of Transylvania”, care a fost în­fiin­țată recent în Danemarca. Demersul are le­gă­tură cu numeroasele nemulțumiri apă­rute în rândul populației. De altfel, ten­siunile le­gate de alegeri ar fi adâncit pro­blema. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura