Comunitate

Începe curăţenia de primăvară la Geoagiu

Magdalena Şerban

După 20 martie începe luna curăţeniei la Geoagiu. Acţiunile de ecologizare sunt programate să se desfăşoare din zona Haltă şi până în staţiune.

Verde, pe linie
„În teren vor fi atât asistaţii social (Legea 416), cât şi cei de la Serviciul Public de Gospodărire. Deţinem la primărie utilajele necesare, aşa că restul depinde doar de mâna de lucru. Vor primi saci şi mănuşi, se va trece la văruirea pomilor şi la decolmatări acolo unde este cazul. Vom aborda localităţile în mod sistematic, tocmai pentru o bună organizare şi monitorizare. Fac un apel către populaţie să-şi cureţe arealul din faţa gospodăriilor, iar aceia care îşi doresc să ni se alăture sunt aşteptaţi cu mare drag. Se apropie sezonul estival şi după iarnă, întotdeauna e câte ceva de corectat. Ce mai doresc să menţionez este că pasionaţii de drumeţii, asociate cu câte o sesiune de picnic ce implică grătare în aer liber, sunt rugaţi să respecte natura şi să-şi strângă gunoiul provenit de la diverse recipiente şi ambalaje. Cu toţii vrem ca iarba să rămână verde”, a spus Vasile Cărăguţ (foto), primarul oraşului Geoagiu.
De altfel, tot pentru a revitaliza spaţiile verzi şi a îmbunătăţi condiţiile turistice oferite, administraţia publică a accesat şi câştigat din fonduri europene nerambursabile o investiţie de circa 1,5 milioane de lei ce prevede construcţia unui parc de distracţii pentru amatorii de sporturi extreme în Staţiunea Geoagiu-Băi (skateboard şi extreme bike). Totodată, aici va mai fi amplasat un ansamblu de joacă pentru copiii cu dizabilităţi şi se va contura un scuar prevăzut cu alei, locuri de promenadă, respectiv de sport şi de joacă. Lucrările vor lua startul în următoarea perioadă, până acum fiind condiţionate de termenele legale ce trebuiau respectate. „Sunt două firme care au lansat oferte în cadrul licitaţiei, s-au cerut nişte clarificări şi în circa două săptămâni se va stabili câştigătorul. Partea de parc vrem să fie finalizată până la începerea sezonului”, a precizat edilul.

Finanţările europene i-au făcut să se răzgândească
În ce priveşte mai vechiul demers legat de întoarcerea oraşului Geoagiu la statutul de comună, primarul a declarat că s-a schimbat macazul în ultimii ani. „Deşi aveam în plan să facem acest pas, am întocmit documentaţia şi am înaintat-o autorităţilor centrale pentru aprobare prin Hotărâre de Guvern, faptul că din poziţia urbană se pot atrage cu mult mai multe fonduri de la UE ne-a determinat să nu ne mai dorim schimbarea. Cel puţin nu acum, cu noile axe europene care oferă cu mult mai multe piste de sprijn proiectelor din comunităţile urbane, comparativ cu cele din mediul rural. Lista avantajelor e cu mult mai lungă şi mai consistentă decât cea a dezavantajelor. Poate voi atrage controverse, comentarii răutăcioase, neînţelegeri, dar mi le asum. Este mai bine să fii lovit cu pietre, decât peste ceva timp să se ajungă la concluzia că ai făcut rău celor pe care îi reprezinţi şi care ţi-au dat votul de încredere”, a afirmat Vasile Cărăguţ. Cert este că oricum, drumul către o astfel de înlocuire a statutului implică răbdare şi nervi de oţel, existând cazuri în care s-a aşteptat un răspuns favorabil mai bine de şapte-opt ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura