Peste 1.000 de absolvenţi din judeţ s-au înscris pentru a susţine examenele de Bacalaureat în a doua sesiune a acestui an, care se va desfăşura în perioada 17 – 28 august, rezultatele finale urmând să fie publicate în 3 septembrie. Aşadar, examenul maturităţii începe de astăzi cu prima probă orală de testare a competenţelor de comunicare în limba română. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au fost organizate cinci centre de examinare şi o subcomisie.
”La nivel de judeţ s-au înscris în total 1.099 de candidaţi, dintre care 762 sunt din promoţia curentă, iar 337 din cele anterioare. Dintre aceştia, 171 s-au înregistrat pentru a susţine probele orale de competenţe ligvistice la Limba şi literatura română şi proba de competenţe digitale, iar pentru proba de competenţe într-o limbă de circulaţie internaţională s-au înscris 178. Pentru examenul scris la Limba şi literarura română avem 521 de candidaţi, iar pentru a doua probă scrisă sunt înregistraţi 677 de absolvenţi de licee. Pentru ultimul examen, proba la alegere a profilului, s-au înscris 673 de absolvenţi de licee. Unităţile şcolare unde se vor susţine probele de Bacalaureat sunt: Colegiul Tehnic «Transilvania» Deva, Liceul Tehnologic «Constantin Bursan» Hunedoara, Colegiul Naţional de Informatică Hunedoara, Colegiul Naţional de Informatică Petroşani, Colegiul Teoretic «Mircea Eliade» Lupeni cu o subcomisie la Liceul «Mihai Viteazul» Vulcan. Elevii care provin din alte localităţi decât cele în care sunt organizate centrele de examinare vor avea la dispoziţie mijloace de transport asigurate de unităţile de învăţământ”, a afirmat inspectorul şcolar Dana Cioară, vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat. Aceasta a mai declarat că procedura de corectare a lucrărilor a rămas la fel ca şi în sesiunea anterioară. Mai exact, după ce se încheie proba scrisă, membrii comisiei de supraveghere sunt anunţaţi în care judeţ vor trimite lucrările pentru a fi verificate şi, în consecinţă, notate.
De precizat este faptul că în sălile de examen, candidaţii nu au voie să aibă asupra lor manuale, cărţi, culegeri, notiţe, rezumate, telefoane mobile, căşti audio, mijloace electronice de calcul sau comunicare. Cei care încalcă această regulă sunt eliminaţi din examen, sancţiunile mergând până la a-şi pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. În prima sesiune din acest an au promovat aproape 70 la sută dintre candidaţi, examenele desfăşurându-se fără nici un incident.
O nouă fabrică de componente din plastic pentru industria auto se va construi pe un…
Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani Pentru că Universitatea din…
Alexandru C., recidivist din Lupeni Pentru că a comis o tâlhărie la scurt timp după…
Schimbare de șefie în capitala regiunii cu lămpașe, unde mai mulți șefi cu epoleți au…
Cei trei proxeneți, doi bărbați și o femeie, au sechestrat trei tinere și le-au obligat…
Sezonul de îmbolnăviri de iarnă din China este mai puţin sever decât anul trecut, potrivit…