Inculpaţii din dosarul fraudelor farmaceutice, eliberaţi peste două zile
Ieri, magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulie au admis recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi în dosarul fraudelor farmaceutice, după ce, în 26 iunie, Tribunalul Hunedoara a dispus prelungirea măsurii arestării preventive în acest caz. Decizia judecătorilor de la Alba Iulia este definitivă.
Va fi pus în libertate mai târziu
Nouă dintre cei arestaţi în dosar, medicii oncologi Elisaveta Mezo şi Maura Alina Popa din cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara, soţii Tatiana Făgădar Vasilescu (diriginte de farmacie, fost consilier local, fost preşedinte PC Hunedoara) şi Iulian Constantin Făgădar, Ciprian Dumitru Ban (medalion) (administrator de farmacie), Nicoleta Adriana Enuţa (contabil la două farmacii), Adela Ramona Goia (administrator de farmacie), Călin Popa (soţul medicului oncolog Alina Popa), şi Ion Cristian Doţiu vor fi eliberaţi pe 4 iulie, atunci când le expiră mandatul de arestare. În cazul lui Mihai Tudor Drăgoesc (fost administrator de farmacie), care a fost arestat mai târziu, eliberarea din arest se va petrece câteva zile mai târziu decât a celorlalte nouă, pe 8 iulie. Toţi cei 10 au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive.
Reguli obligatorii pentru inculpaţi
Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme, să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis presupusele fapte, de martori, de experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, cu excepţia situaţiilor în care inculpaţii şi respectivele persoane au relaţii de familie. În cazul în care regulile impuse vor fi încălcate cu rea-credinţă, va fi luată faţă de respectivii, măsura arestării preventive.
Cei 10 inculpaţi sunt acuzaţi în principal că în perioada 2010-2012, au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul farmaceutic.
Si uite asa vor fi liberi bine merci!
Iar cine a furat gaina vecinului din curte, sta in inchisoare ceva ani buni.
Sa ne amintim si de specialista in tunuri pe banul ministerului Ridtzi!
Sa traiasca justitia din Romania!
@Eu: pai vezi? Cu gaini numai te incurci si dobandesti ceva invidie.
Aici e vorba de bani multi ,se vor judeca in libertate ,nu vor scapa nepedepsiti ,au furat din banii saracilor ,bani care trebuiau sa ajunga in bugetul primariilor sa investeasca in locuinte si locuri de munca si ajutoare sociale .
@ rupavili iti dau dreptate, nu vor scapa nepedepsiti!!
ma intreb bumai vo mai fi primiti din nou la munca in spital??
Au fost descoperit ca interlopi cu legitimatie de la stat ,pentru ce sa mai munceasca la stat ,au cazier acum ,nu mai au voie nici la privat ,asa cum mi sa interzis si mie , sa manance iarba si frunze cum am mancat si eu ,luptand pentru dreptatea mea pana la forurile internationale .