Politica si administratie

„Înfrăţirile dintre oraşe nu trebuie să însemne doar vorbe frumoase”. Primăria Hunedoara sprijină financiar oraşul înfrăţit Ialoveni, din Republica Moldova

Consiliul Local Hunedoara a hotărât ca Primăria municipiului să acorde un sprijin financiar în valoare de 50.000 de euro Primăriei oraşului Ialoveni (Republica Moldova) pentru imple­men­tarea unui proiect important pentru fraţii noştri de peste Prut, in­for­mează cei de la administrația pu­blică locală din municipiul Hunedoara.

Contract de finanțare
Suma este necesară pentru a sprijini comunitatea înfrăţită cu Hunedoara în ce priveşte cofinanţarea necesară pro­iectului de reabilitare unei porţiuni din albia râului care trece prin Ialoveni şi transformarea acesteia în arie de odihnă şi relaxare. Proiectul în cauză are o valoare totală de 944.390 de euro, 70 la sută din finanţare provenind din fonduri de preaderare (fonduri pe care şi România le-a avut la dispoziţie înainte de accederea în UE), restul de 30 la sută rămânând în sarcina pri­mă­riei Ialoveni. Astfel, din cofinanţarea în sumă totală de 283.330 de euro, 50.000 vor fi asiguraţi de Primăria Hunedoara, iar Primăria Ialoveni va suporta diferenţa de 233.330 de euro. Suma de 50.000 de euro va fi acordată de Primăria Hunedoara în baza unui contract de finanţare, urmând să se res­pecte în continuare toate pre­ve­de­rile legale în domeniu.

Nu doar vorbe frumoase
„Un principiu de bază al moralei creştine este acela de a-ţi ajuta aproa­pele. Indiferent că ai mult sau ai puţin, eşti obligat moral să-i oferi şi celui care are mai puţin decât tine. Fraţii noştri din Ialoveni ne cer ajutorul şi nu le putem întoarce spatele. Re­pu­blica Moldova
s-a aşezat pe o tra­iec­torie pro-europeană iar primăriile de acolo încearcă să se păstreze în acelaşi trend apelând la fonduri de preaderare. De reuşita pro­iectelor de acest fel depinde în mare mă­sură viitorul fraţilor noştri de peste Prut. În plus, cred cu tărie că înfrăţirile dintre oraşe nu tre­buie să se rezume la vorbe frumoase, ci trebuie să se con­cre­tizeze în măsuri de sprijin şi coo­pe­rare. Municipiul Hunedoara nu este nici primul şi, sper eu, nici ultimul UAT din România care acordă un sprijin finan­ciar unei localităţi din Republica Moldova. În ultimii ani, astfel de hotărâri au fost adoptate şi transpuse în practică şi de alte instituţii ale administraţiei publice locale din România, primării şi consilii judeţene”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto). (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii prin târg că un șef de pe la noi se duce la întâlnire…

2 ore ago

Universitatea Petroșani, din an în an, mai importantă

Emoții, ieri, atât pentru studenți, dar și pentru profesori. A început un nou an universitar,…

2 ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a organizat impecabil evenimentul ”Vălișoara Tradițională”- Ediția a…

3 ore ago

Bulina neagră

Sergiu O., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

3 ore ago

Cum se „îngrașă” contul de pensii Pilon II și cum pot fi retrași banii strânși, fără plata impozitului pe venit

În august 2024, Pilonul II de pensii private obligatorii din România a înre­gistrat o creștere…

3 ore ago

Avertismentul Poliției! O nouă metodă de înșelătorie. Cum funcționează schema folosită de escroci

Poliția Română a emis un avertis­ment cu privire la o nouă schemă de înșelăciune care…

3 ore ago