Comunitate

Insemex Petroşani a reprezentat România la două evenimente internaţionale legate de minerit

04 Gaman GermaniaMagdalena Şerban

În perioada 6-13 septembrie, la Hanovra (Germania) s-a desfăşurat cea de-a VII-a Conferinţă a Organismului Internaţional de Salvare Minieră, manifestare ce a adunat specialişti din state ale Uniunii Europene, dar şi din China, SUA, Australia sau Rusia.
Din ţara noastră a participat o delegaţie a INCD-INSEMEX Petroşani, condusă de directorul general al instituţiei, dr. ing. Artur Găman (foto), care este şi membru fondator al Organismului Internaţional de Salvare Minieră şi totodată reprezentantul României în Comitetul executiv. A urmat apoi participarea la un alt eveniment-etalon pentru sectorul minier, şi anume cea de-a XXI-a întâlnire a Conducătorilor Autorităţilor Miniere din Statele Europene, organizată  la Helsinki (Finlanda).
04 gaman Finlanda„Conferinţa Organismului Internaţional de Salvare Minieră are loc o dată la doi ani, iar în ce priveşte programul din 2015, acesta a inclus o sesiune de comunicări ştiinţifice, dar şi vizitarea unui colos în materie de echipamente pentru securitate, compania Dräger, aflată în oraşul german Lübeck. Proiectul expus de mine a vizat realizarea unui «Regulament pentru intervenţia salvatorilor mineri români». Apoi, ne-am deplasat la Helsinki (Finlanda), unde am participat la cea de-a 21-a întâlnire a Conducătorilor Autorităţilor Miniere din Statele Europene (Meeting of the Heads of the European State Mine Authorities). Topicul întregii manifestări a adus în prim plan subiectul mineritului şi al acceptabilităţii sociale în Europa, prezentându-se studii de caz. Trebuie spus că INSEMEX va oficia pregătirile de gazdă pentru ediţia cu numărul 22, care se va desfăşura la Bucureşti. O astfel de găzduire am mai asigurat în anul 2007, la Călimăneşti. Tematica pe care o vom aborda ţine de mediu, sănătate şi securitate în industria minieră”, a precizat dr. ing. Artur Găman. Directorul general a mai spus că includerea într-un program de întruniri internaţionale oferă institutului din Valea Jiului atât posibilitatea consolidării vechilor colaborări şi a dezvoltării de noi contacte, cât şi de verificare a nivelului tehnic al instituţiei şi însuşirii celor mai recente informaţii din domeniul cercetării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura