Categories: Comunitate

Insemex Petroşani: medalii şi diplome la Euroinvent 2019

Magdalena Şerban

Sub auspiciile Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Inventatorilor – IFIA, recent, la Iaşi s-a desfăşurat unul dintre cele mai mari evenimente de inventică din sud-estul Europei, Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării – Euroinvent, ajunsă în acest an la cea de-a XI-a ediţie.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a fost prezent cu cinci invenţii care au fost apreciate cu patru medalii şi o diplomă de excelenţă.
„Cele 90 de standuri ale expoziţiei au cuprins peste 600 de invenţii şi proiecte de cercetare, grupate în 14 categorii, la manifestare participând cercetători şi inventatori din peste 20 de ţări. Invenţiile colectivului nostru de cercetători au primit medalii care le încununează nenumăratele ore de muncă, precum şi cunoştinţele dobândite în urma implicării în activitatea zilnică. Medalii de Aur au primit invenţiile «Stand de determinare a produşilor de reacţie generaţi de materiale solide combustibile» şi «Sistem universal pentru determinarea energiei minime de aprindere a amestecurilor explozive aer-substanţe inflamabile». Medalie de Argint s-a acordat invenţiei «Stand pentru cercetarea imagistică a exploziilor amestecurilor aer-gaze inflamabile», iar cea de Bronz i-a revenit invenţiei «Avertizor prezenţă în proximitate a terminalelor mobile aflate în emisie utilizabil în atmosfere explozive». Diploma de Excelenţă a onorat invenţia «Metodă de rezolvare a priori a unei reţele de aeraj afectată de un fenomen de explozie». Le mulţumesc colegilor mei care, din nou, s-au întors acasă cu cele mai valoroase medalii, menţinând astfel renumele institutului nostru pe cele mai înalte poziţii ale podiumurilor de profil”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
De menţionat că în paralel cu expoziţia de invenţii şi inovaţii aferente evenimentului de la Iaşi au rulat şi alte manifestări: Conferinţa Internaţională de Cercetări Inovative (ICIR 2019, ediţia a V-a), Salonul de carte tehnico-ştiinţifică, artistică şi literară, dar şi diverse workshopuri. Per ansamblu, toate acestea au adus împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago