În perioada 13-14 septembrie 2018, la Moscova va avea loc prima întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Miniere (FARDSM), eveniment la care Insemex Petroşani va fi reprezentat de dr.ing George Artur Găman (foto), directorul general al instituţiei, şi de dr.ing. Emilian Ghicioi, director ştiinţific.
Obiectivul Forumului Autorităţilor de Reglementare în domeniul Securităţii Miniere este să le faciliteze membrilor schimbul de informaţii şi al celor mai bune practici privind problemele de securitate şi sănătate în muncă din industria extractivă, evitând duplicarea activităţilor desfăşurate de alte organisme internaţionale.
„Constituie o iniţiativă a Federaţiei Ruse, propusă spre înfiinţare de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică şi Nucleară, care să reunească, să dezvolte şi să îmbunătăţească relaţiile de cooperare între entităţile cu responsabilităţi de reglementare în domeniul securităţii miniere. Discuţiile premergătoare întâlnirii purtate între reprezentanţii autorităţilor se vor materializa la Moscova, prin înfiinţarea acestui organism internaţional, INCD Insemex Petroşani urmând a deveni membru fondator al Forumului, din partea României. La această primă ediţie vor participa reprezentanţi ai autorităţilor din Federaţia Rusă, China, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Vietnam, precum şi specialişti din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii, prezentând problemele de securitate minieră cu care se confruntă, astfel încât numărul accidentelor miniere să fie redus la minimum, prin stabilirea de măsuri inovative de securitate şi sănătate în muncă, măsuri care să răspundă noilor cerinţe şi tehnologii de exploatare ”, a precizat dr.ing George Artur Găman.
De altfel, Insemex are preocupări constante pentru îmbunătăţirea stării de securitate în industria minieră subterană din România, fiind înfiinţat ca Staţie de Cercetări pentru Securitate Minieră în anul 1949, care ulterior şi-a extins activitatea de cercetare şi pentru industriile de suprafaţă cu pericol de apariţie a atmosferelor explozive şi/sau toxice. Specialiştii din Valea Jiului au la activ numeroase invenţii cu rol deosebit de important în salvarea de vieţi, recompensate cu medalii de aur, argint şi bronz câştigate, dar şi prin titlurile obţinute în urma participării la saloanele de profil din ţară şi din străinătate.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…