Inspectorii DSVSA sunt cu ochii pe comercianţi
Oana Mihnea
Începând de ieri, toate unităţile care comercializează produse alimentare sunt luate în vizor de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Controalele au început din Valea Jiului şi vor continua în tot judeţul.
Odată cu încălzirea puternică a vremii, inspectorii DSVSA desfăşoară, la nivel naţional, o acţiune de verificare în magazine, pieţe, restaurante, hipermarketuri, pensiuni şi hoteluri pentru a depista eventualele nereguli care ar putea duce la îmbolnăvirea populaţiei. „Ieri am trimis la Vulcan, Uricani şi Lupeni opt inspectori în control, iar astăzi vor merge la Petroşani. Controalele vor continua până la începutul lunii septembrie, pentru că în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, alimentele trebuie păstrate în anumite condiţii ca să nu se altereze. Verificările sunt axate pe modul cum sunt depozitate, preparate şi comercializate alimentele, dar şi dacă sunt păstrate în condiţiile corespunzătoare de igienă. Cei care nu respectă regulile riscă sancţiuni între 600 şi 50.000 lei, confiscarea sau distrugerea alimentelor expirate sau chiar suspendarea activităţii“, a declarat Mihai Jula, directorul executiv al DSVSA Hunedoara.