Categories: Flash

Insulele Maldive, perla Oceanului Indian

Insulele Maldive, considerate perla Oceanului Indian, situate la nivelul Ecuatorului, la Sud- Vest de Sri Lanka, sunt un arhipelag format din 26 recifuri de corali. Republica Maldive are propria istorie, limbă, cultură şi tradiţii, dar acestea au fost influenţate şi de cultura britanică, arabă, indiană şi din Sri Lanka. Maldive are cea mai mică altitudine din lume, cu o maximă de 2,3 m. Populaţia din Insulele Maldive este de origine indiană sau arabă. Pe parcursul timpului, localnicii s-au amestecat cu migratorii proveniţi din Africa de Nord sau Sri Lanka.
Tot mai populară şi printre români
Dintre toate insulele arhipelagului, numai 202 sunt locuite, iar 87 de insule sunt destinate în totalitate spre a fi staţiuni turistice. Clima este în general caldă şi umedă. Soarele străluceşte pe cer pe parcursul întregului an. Temperatura medie este în jur de 29-32 grade Celsius. În Insulele Maldive veţi avea parte de soare, nisip şi mare în peste o mie de insule şi lagune imense cu toate nuanţele de albastru şi turcoaz la care vă puteţi gândi. Această destinaţie de vacanţă exotică pe care o reprezintă Insulele Maldive continuă să devină tot mai populară şi printre turiştii români. Insulele Maldive sunt o lume magnifică a unor grădini subacvatice de corali, o combinaţie naturală perfectă pentru cei mai pretenţioşi dintre consumatorii de vacanţe.
Cum ajungi în Maldive
Maldive este o destinaţie de vacanţă foarte populară, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa mijloacelor de transport care vă aduc acolo. Nu există alt mijloc de a ajunge aici în afară de calea aerului. Numeroasele recifuri din jurul insulelor nu permit un transport pe ape în siguranţă.
Pentru a ajunge în Insulele Maldive aveţi nevoie de paşaport valabil. La intrare, veţi obţine o viză temporară de 30 de zile, a cărei valabilitate poate fi extinsă prin Departamentul de Emigrări şi Imigrări din Malé. Există mai multe zboruri din Bucureşti sau, pentru hunedoreni, din Budapesta, cu escală în Dubai sau în alte ţări, chiar europene, de unde se ajunge apoi direct în Maldive. Majoritatea zborurilor aterizează pe Malé Internaţional Airport, în Hulhulé.
În schimb, în interior aveţi multe posibilităţi de deplasare. În primul rând, bărcile care vă pot transporta de la o insulă la alta, avioanele „taxiuri” şi yachturile private. Pentru maldivieni, bărcile sunt cam ca maşinile pentru noi. Avioanele şi yachturile private sunt folosite mai mult pentru turişti. Din păcate, aceste mijloace de transport nu circula noaptea aşa că e recomandat să rezervaţi o cameră la un hotel din Malé, dacă zborul are o oră târzie de sosire.
Scufundări în paradisul subacvatic
Activitatea principală a locuitorilor este pescuitul, pentru care sunt folosite bărci tradiţionale din lemn de cocos, aşa-numitele “dhoni”, pentru construirea cărora nu se folosesc cuie. Soare, nisip, mare, lagune enorme de diverse adâncimi, infinite nuanţe de albastru şi turcoaz, grădini subacvatice de corali multicolori: o combinaţie naturală perfectă, care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanţă de excepţie. Cele 1.190 de insule de coral au ca bază formaţiuni stâncoase, formate acum aproximativ 60 milioane de ani. Cea mai mare dintre insule este Fua Mulaku, situată în atolul Gnaviyani din sudul arhipelagului. În Insulele Maldive educaţia este foarte bine pusă la punct iar tehnologia este şi ea aliniată la standardele ţărilor dezvoltate. Telecomunicaţiile şi accesul la Internet reprezintă ceva foarte comun în Maldive.
O vizită în acest paradis terestru vă garantează că veţi putea descoperi o parte din frumuseţile regiunii. Maldivele sunt cunoscute în toată lumea pentru splendorile subacvatice. Abundenţa şi varietatea vietăţilor subacvatice cu un colorit atât de deosebit au fascinat scufundătorii din toată lumea. De aceea, dacă vizitaţi Maldivele, în mod sigur ar trebui să încercaţi şi dumneavoastră să faceţi scufundări. În Maldive vă puteţi aştepta la cel mai ridicat nivel de vizibilitate în timpul acestor scufundări, uneori, acesta ajunge şi la adâncimi de peste 50 de metri. De asemenea, temperaturile ridicate favorizează practicarea scufundărilor pe parcursul întregului an.
Pescuit din plin şi foto-vânătoare de balene
Pescuitul este de asemenea una din îndeletnicirile cu care vă puteţi delecta şi relaxa în Insulele Maldive. Varietatea speciilor de peşti este foarte mare şi pescuitul poate fi practicat de toată lumea, de la cei mai pasionaţi practicanţi ai pescuitului până la novici. Apa din Insulele Maldive este influenţată de doi musoni, unul de sud-vest şi unul de nord-est. Din noiembrie şi până în aprilie, musonul din nord-est aduce vreme frumoasă şi coincide cu sezonul de vacanţe. Musonul sud-vestic aduce mai multe ploi din mai până în octombrie şi atunci sunt valuri mai puternice ce favorizează din plin pe cei care doresc să facă surfing. În Insulele Maldive se organizează excursii în care puteţi vedea balene şi delfini. Peste 20 de specii pot fi admirate în largul apelor din Maldive.
Moschei, cluburi şi bazaruri
Toate staţiunile din insule oferă facilităţi pentru ski pe apă, jetskiing, surf, snorkeling, navigaţie sau baschet şi volei de plajă. Male, situată pe Atolul Male de Nord, Kaafu Atoll, este capitala insulelor Maldive. Centru al turismului din Maldive, Nord-Male are cel mai mare număr de staţiuni. Este situat foarte aproape de aeroport. Se pot vizita Muzeul Naţional şi Parcul Sultan, situat în apropierea muzeului, Hukuru Miski, o veche moschee, Moscheea Vinerea Mare, clubul Babuna. Pentru shopping există Singapore Bazaar, cu produse locale, tradiţionale, dar şi de import. Credem că informaţiile pe care vi le-am prezentat succint aici vă dau motive suficiente pentru a alege o vacanţă în Insulele Maldive.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

10 ore ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

10 ore ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

10 ore ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

10 ore ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

10 ore ago

Nu s-a schimbat nimic. Cu salarii babane, unii medici încă cer șpagă

Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…

10 ore ago