Educatie si cultura

„Interludii”, aventura inepuizabilă a iubirii, a celor care nu se opresc niciodată din visat

Joi, pe scena Teatrului de Artă Deva, s-a jucat premiera piesei „Interludii”, în regia lui Alexander Hausvater. „Inter­ludii” este o capodoperă sem­nată de maestrul literaturii, laureatul Premiului Nobel, Eugene O’Neill și transpusă in­genios pe scenă de Alexander Hausvater (foto).

Fiica unui profesor
În deceniul vibrant al anilor ’20, o pe­rioadă definitorie marcată de explozia culturii și de elanul unei generații pline de viață, povestea unei familii din inima statului New York capătă contur. Trei generații se contopesc într-un tumult de emoții și trăiri intense, în care iubirea, conflictele, împăcările și căutările înfier­bântate ale unui destin fericit își găsesc refugiu. „Această adaptare con­tem­po­rană se dovedește a fi o sinergie per­fec­tă între diversele sti­luri și genuri tea­trale, creând un spectacol cap­tivant și de o pro­fun­zime tul­bu­ră­toa­re. Nina, per­­­s­o­na­jul principal al piesei, pă­șește pe scenă ca o simplă tânără americană, fiica unui respectat profesor universitar, însă des­tinul său se dezvăluie în fața noastră sub forma unei metamorfoze uluitoare. Ea devine o femeie excep­țio­nală, dispusă să-și sacrifice totul în numele iubirii și al celor dragi. Într-o in­cur­siune fascinantă prin perioada zbu­ciumată dintre cele două războaie mondiale, „Interludii” ne conduce printr-un labirint al relațiilor umane, dezvăluind toate nuanțele și contradicțiile com­plexe ale iubirii și pasiunii, dar și ale violenței și brutalității ce se strecoară sub masca roman­tis­mu­lui. Această re­marcabilă piesă teatrală este destinată celor ce își doresc să se avânte în aven­tura inepuizabilă a iubirii, celor care nu se opresc niciodată din vi­sat și sperat că vor descoperi acea dra­goste perfectă, investindu-și fiecare fărâmă de energie în această căutare ce pare fără de sfârșit”, spune Mihai Panaitescu (foto), mana­ge­rul teatrului de­vean.
„Noi, cei care am creat acest spec­tacol, avem un scop bine definit: ca fie­care din noi să-și găsească emotivitatea și să o utilizeze pentru a forma un cuplu care se iubește”, a afirmat regizorul Alexander Hausvater.

Apreciate
„Iată ca avem si dramaturgie ame­ri­ca­nă de top montată de un regizor ce­lebru, Alexander Hausvater, în re­per­toriul nostru. Piesele lui Eugen O’Neill au fost supuse cenzurii sau au stârnit controverse în anumite momente din istorie, din cauza subiectelor sale con­tro­versate sau a reprezentării realiste a unor aspecte sociale sensibile, cum ar fi alcoolismul, violența domestică sau se­xualitatea. O’Neill a fost cunoscut pentru explorarea unor teme și su­biec­te profunde și uneori provocatoare în scrierile sale, ceea ce a determinat reacții variate din partea publicului și auto­rităților. Cu toate acestea, operele sale au fost apreciate pentru pro­fun­zi­mea lor psihologică și pentru modul lor inovator de a aborda aspecte impor­tan­te ale condiției umane”, susține Mihai Panaitescu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago