– Domnule Ovidiu Moş, a început campania electorală, o perioadă în care se promit multe. Cât de aplicabile sunt propunerile dintr-o astfel de campanie?
– De-a lungul timpului am asistat la tot felul de campanii electorale, la surprize de diverse facturi, la exerciţii de imagine dintre cele mai diverse. Cel puţin teoretic, campania care a început de câteva zile ar trebui să demonstreze maturizarea clasei politice, dar şi a electoratului. Mă întrebaţi, cât sunt de aplicabile promisiunile care se fac pentru dezvoltarea comunităţilor noastre. Administraţia înseamnă un conglomerat de viziune, legislaţie, capacitatea de a gestiona o resursă umană cu un înalt grad de profesionalizare şi o anumită înţelegere asupra contextului pe care îl parcurgem acum din punct de vedere demografic şi nu numai. În ceea ce mă priveşte, tot ceea ce am trecut în programul meu electoral poate fi realizat în anii care vor veni. Sigur că dezvoltarea Devei, creşterea calităţii vieţii locuitorilor sunt proiecte care depăşesc durata unui mandat de patru ani, dar cred că e importantă direcţia pe care o propunem devenilor şi care ţine cont în mod fundamental de potenţialul acestui loc. Îmi doresc o abordare diferită a potenţialului despre care vorbim, îmi doresc un oraş capabil să schimbe ritmul dezvoltării sale. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu ne permitem încă patru ani în ritmul acesta. Costurile pe care le antrenează ritmul de dezvoltare din prezent nu trebuie decontate de către cetăţenii Devei.
Ideea este relativ simplă, avem capacitatea de a discerne între ofertele electorale, avem oglindirea faptelor fiecăruia dintre noi în exercitarea actului administrativ şi sunt convins că fiecare dintre cei care citesc aceste rânduri ştiu că nu ne permitem pierderea a încă patru ani. Aveţi încredere în judecata devenilor, momentul 27 septembrie va consfinţi o dată în plus că locuim într-un oraş cu oameni deştepţi. Aveţi încredere!
– Domnule Moş, se discută în acest moment despre importanţa votului politic în raport cu scorurile anticipate pentru candidaţii la funcţia de primar. Cum stau lucrurile din acest punct de vedere la Deva?
– Da, în economia electorală avem tendinţa de a discuta în acest mod. O să mă refer la ceea ce mă întrebaţi pe scurt. Oricât de multe campanii de imagine se fac acum, oricâte artificii de comunicare apar în media acestor zile, sunt lucruri care rămân de-a lungul timpului ca acţiuni care au schimbat viaţa oamenilor. PSD-ul a triplat salariul net al medicilor, a eliminat 101 taxe, a mărit veniturile bugetarilor cu 60%, a mărit pensia minimă de la 400 lei la 704 lei, a crescut salariul minim şi valoarea punctului de pensie, respectând astfel demnitatea unor oameni care şi-au făcut cu vârf şi îndesat datoria faţă de această ţară. Acestea sunt lucruri pe care nicio campanie electorală nu le poate contesta. Onest ar fi să recunoaştem contribuţia PSD la creşterea calităţii vieţii românilor indiferent de opţiunile politice pe care le avem în acest moment. Dincolo de opţiuni, cu siguranţă avem părinţi, prieteni, colaboratori, vecini cărora măsurile luate de către PSD
le-au redat demnitatea unui trai decent.
La Deva, PSD a propus o listă pentru Consiliul Local care a avut la bază criteriul competenţei demonstrate, atât în sectorul public, cât şi în cel privat. Avem, din punctul meu de vedere, o listă care cuprinde oameni cu o mare probitate profesională. În sensul întrebării dumneavoastră, cred că votul politic ne va permite să trecem de 30%, un scor electoral care ne va permite şi câştigarea fotoliului de primar al Devei.
– Domnule Ovidiu Moş, aţi vorbit de-a lungul timpului despre spiritul comunitar, despre o anumită specificitate locală, despre nevoia de a avea curajul schimbării. Nu sunt doar vorbe mari într-o societate care mută cu greu wc-ul din curte în casă?
-Vedeţi, viaţa despre care vorbiţi trebuie să se schimbe de o asemenea manieră încât în anii următori wc-ul din curte să fie un subiect marginal şi nu unul care să fie discutat ca simbol al incompetenţei administrative. Administraţia publică este în primul rând generator de dezvoltare prin viziunea pe care o are în raport cu specificul local. Da, am vorbit despre construcţia spiritului comunitar, spunând că o comunitate puternică este cea care se construieşte în jurul Bisericii, duminica şi Sfânta Liturghie fiind locul şi timpul căutării de sens a oricărui membru al comunităţii. Da, am vorbit de-a lungul timpului despre specificitatea locală, despre nevoia noastră de a avea o atitudine ceva mai curajoasă în raport cu investiţiile în zonă, despre capacitatea de a vedea în Deva beneficiarul direct al poziţiei sale geografice.
Atragerea fondurilor europene pentru reabilitarea clădirilor istorice din municipiu, pentru digitalizarea administraţiei, continuarea investiţiilor în Spitalul Judeţean sau construirea unui Centru de Zi pentru seniori nu sunt vorbe mari. E nevoie doar de o muncă ceva mai susţinută şi de un parteneriat activ între administraţie şi cetăţeni. Am spus-o de nenumărate ori, axa şcoală-stradă-spital este una care abordată corect poate produce dezvoltare. Avem obligaţia să reabilităm infrastructura, să reconsiderăm importanţa pentru comunitate a Cetăţii Deva, să asigurăm un cadru legal favorabil investiţiilor în parcuri logistice care să creeze locuri de muncă pentru oamenii din zonă. Vă spun, putem să construim aici un pol de dezvoltare care să funcţioneze drept exemplu pentru România. Trebuie doar să avem curaj!
– Domnule Ovidiu Moş, cine va câştiga alegerile din septembrie?
Locuitorii Devei. Să nu gândiţi niciodată altfel!
-Vă mulţumesc pentru disponibilitate, domnule Moş.
-Şi eu vă mulţumesc.
Comandat de PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara CMF – 21200019 Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…