Inundaţiile de la Şoimuş, ţinute sub control

Magdalena Şerban

Ploile din ultima perioadă au pus mare presiune pe autorităţi, pericolele pândind chiar şi în zonele în care altădată nici nu se punea problema unor inundaţii. De exemplu la Şoimuş, apa a distrus drumuri, gospodării şi a afectat chiar şi case. Situaţia a fost şi este ţinută sub control, intervenindu-se în regim de urgenţă. Au fost afectate cu precădere satele Bejan, Păuliş, Chişcădaga şi Căinel.
„A fost rupere de nori între Chişcădaga şi Boholt, Valea Vălişoara şi Râul Căian au crescut foarte mult, aşa că acestea au fost unele din cauzele declanşatoare. La Bejan şi Păuliş i-am rugat pe cei care au mai fost inundaţi să se pregătească pentru viitură, evacuând animale, oprind gazul şi curentul etc, măsurile fiind unele de prevenţie. Au fost spălate drumurile de piatră şi distruse cele asfaltate, au fost inundate culturile oamenilor, curţile, 24 de beciuri, peste 20 de fântâni ce au necesitat curăţare. Vom face o evaluare detaliată, Comisia de Inventariere urmând să se deplaseze în teren. Din păcate, necazul e că apa le-a stricat oamenilor puţinul pe care îl aveau pus prin grădini pentru consumul propriu. Şi aici mă refer la roşii, castraveţi, salată etc. După ce că au muncit pentru a le îngriji, nu se aleg cu nimic. Vor cumpăra de la alţii. Nu este corect pentru nimeni, însă să-i mulţumim lui Dumnezeu că nu e mai rău. Puteau exista victime omeneşti, puteam ca la ora actuală să nu mai avem case deloc şi s-ar fi putut ajunge la daune majore. Ce sperăm e să nu se mai repete. Pentru asta suntem în gardă, indiferent de oră, cât timp avem cod de avertizare. Suntem la dispoziţia cetăţenilor 24 de ore din 24. Îi rugăm ca pe întreaga perioadă a codului de avertizare meteo să sune pentru sprijin la numărul de telefon 0741-152922, deoarece avem serviciu SVSU de permanenţă“, a afirmat Mihai Gabriel Irimie (foto mic), primarul comunei Şoimuş.
De altfel, bilanţul ar fi arătat cu mult mai rău dacă administraţia locală nu ar fi intervenit în decolmatări (cu utilajele din dotare), sătenii nu ar fi fost ajutaţi cu saci cu nisip puşi la intrarea în locuinţe pentru a împiedica pătrunderea apei în casă şi nu s-ar fi reuşit ca nici un drum să nu rămână blocat.

AddThis Website Tools
Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ar fi interesant sa realizati un articol cu acele drumuri sparte care ar fi fost "asfaltate" pentru ca mai nou asa se numesc drumurile pline de gropi din Pauilis si Chiscadaga in viziunea domnului primar. Bine ca avem acum intr-un an electoral un serviciu voluntar pentru situatii de urgenta, pentru ca in cei 8 ani si ceva de mandat se pare ca domnul primar a considerat ca nu este nevoie. De ce nu ati facut decolmatarile si alte lucrari hidrotehnice in timpul mandatelor pentru ca astfel sa nu avem parte de compasiunea dumneavoastra ca stam cu apa in gradina si in curti ? Insa cum zice nea primaru sa-i mulţumim lui Dumnezeu ca anul acesta sunt alegeri !

Recent Posts

George Simion câștigă detașat primul tur: Bătălie mare între Crin Antonescu și Nicușor Dan

Exit-POLL-ul organizat de institutul CURS, datele prezentate fiind valabile pentru ora 19.00, ne arată faptul…

3 ore ago

Cum s-a votat în județ și nu numai. Vot istoric pentru România Ministrul Culturii, Natalia Intotero: Am votat pentru un preşedinte care să reprezinte România cu demnitate

Ministrul Culturii, Natalia Intotero, a declarat ieri, în municipiul Brad, lo­ca­litatea sa de domiciliu, că…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Suflă și-n iaurt! Bâr­fitori bine informați din regiunea cu lămpașe ne-au povestit că a fost…

8 ore ago

Bulina albă

Isabela Țenț din Ghelari, regizor Pentru câștigarea premiului pentru „Cel mai bun Film documentar”, titlu…

8 ore ago

Bulina neagră

Denisa S., din Lupeni Pentru că riscă o condamnare la închisoare pentru furt calificat și…

8 ore ago

Uricani, schimbat total în următorii 5 ani

Magdalena Șerban Conducerea Orașului Uricani are planuri nu doar în teorie, ci și în practică.…

8 ore ago