Magdalena Şerban
Au fost şi sunt multe proiecte investiţionale câştigate din fonduri europene şi guvernamentale la Orăştioara de Sus. De altfel, cuantumul lor este de milioane de euro.
Potrivit acestuia, pe lista reuşitelor mai sunt atragerea la şcoala gimnazială din satul central a proiectului ”Educaţie la Înălţime”, prin care elevii au parte de lecţii la distanţă cu ajutorul dronelor, din locuri de interes din toată ţara, obţinerea unei finanţări europene de circa 220.000 de euro pentru modernizarea şi dotarea căminului cultural din Bucium (urmează licitaţia şi începerea lucrărilor), construirea unei grădiniţe din bani de la UE în Orăştioara de Sus (260.000 de euro), precum şi susţinerea introducerii fibrei optice la nivelul comunei (urmează predarea amplasamentului în vederea montării echipamentelor necesare de către operator).
Aş aminti că în colaborare cu Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca s-a înfiinţat, pe o perioadă de 25 de ani, o bază de cercetare arheologică la sediul şcolii primare din Grădiştea de Munte (a fost închisă de către Inspectoratul Şcolar), fiind renovată, extinsă şi este folosită în scop ştiinţific de către universitate. S-a finanţat construirea unei capele în Ludeştii de Jos şi a uneia în Orăştioara de Sus, s-au demarat lucrările pentru capela din Ocolişu Mic şi au început procedurile pentru finanţarea construcţiei uneia în Bucium. S-a modernizat din bugetul propriu, uliţa bisericii în satul Costeşti. Foarte important de subliniat e că înfiinţarea unui aşezământ cultural în localitatea principală, ce include pe lângă toate cele specifice unui cămin cultural, şi elemente de păstrare şi promovare a tradiţiilor (de exemplu, arta ţesutului la război etc) este un program depus la CNI spre finanţare, fiind foarte amplu. Este finalizat proiectul privind modernizarea uliţelor şi străzilor din interiorul satelor (circa 24 de kilometri, adică peste patru milioane de euro) şi urmează depunerea spre finanţare, linia de finanţare fiind deschisă (CNI). Le mulţumesc cetăţenilor pentru înţelegerea de care au dat dovadă, fiind cunoscut faptul că e cale lungă, uneori de ani de zile, ca un obiectiv să ajungă de pe hârtie în teren. Birocraţia este cauza”, a concluzionat primarul.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…