Magdalena Şerban
O comunitate se dezvoltă prin investiţii, e de părere edilul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto). Prin urmare, proiectele ce vizează accesarea unor finanţări externe pentru implementare (axe europene din cadrul noului exerciţiu financiar 2021-2027 ori axe guvernamentale) pe care administraţia locală de la Uricani le are deja pregătite pentru a fi depuse însumează peste 20 de milioane de euro.
Cartier rezidenţial şi parc acvatic
Unul dintre programele investiţionale de viitor are ca obiectiv realizarea unui cartier modern de locuinţe, în concordanţă cu cerinţele actuale de confort. Se află în stadiul de concept, fiind una dintre propunerile lansate în cadrul strategiei de dezvoltare.
”Ne dorim să construim cartierul rezidenţial Europa la intrarea în oraş, din fonduri europene nerambursabile, venind astfel în întâmpinarea numărului de cereri de locuinţe care ajunge la peste 400 în momentul de faţă. Potrivit proiectului, va deţine o capacitate de 160 de apartamente de câte două, respectiv trei camere, cu toate dotările aferente, având un sistem integrat de gestionare a consumurilor energetice din surse regenerabile (parc fotovoltaic), dar şi perimetre urbane şi de petrecere a timpului liber aferente: parcări, parcuri, locuri de joacă, magazine etc. Vrem ca aceia care vor locui aici să se poată bucura de noile spaţii locative pe care, cu siguranţă şi le doresc foarte mult”, a arătat Dănuţ Buhăescu, primarul din Uricani.
Pe de altă parte, pentru a sprijini segmentul turistic al zonei, se vrea şi construirea unui parc acvatic care să rămână o sursă de divertisment indiferent de sezon, atrăgând vizitatori şi din afara judeţului. Documentaţia tehnico-economică aferentă a fost elaborată, fiind realizat studiul de fezabilitate.
”Vorbim de un parc acvatic de mari dimensiuni, independent energetic, cu piscine, jacuzzi, saune, masaj, săli de sport etc, pe care vrem să-l realizăm cu fonduri europene, în vecinătatea lacului de la Câmpu lui Neag. Acesta va fi parte a unui complex turistic de agrement, sport şi aventură capabil să genereze dezvoltarea turistică a oraşului nostru tot timpul anului. Astfel, va avea integrată inclusiv asigurarea consumului energetic necesar, printr-un parc de energie verde bazat pe panouri fotovoltaice. Credem că ocupându-ne de fiecare domeniu în parte, de la drumuri la clădiri şi posibilităţi de divertisment, ne apropiem de dezideratul nostru comun: dezvoltarea locală”, a mai spus edilul din Valea Jiului.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…