Jocurile Olimpice pentru Tineret Lausanne 2020
Corespondenţă de la Nicolae Gavrea, trimisul nostru special la Lausanne
Prima parte a echipei olimpice a României care se află la Lausanne şi Saint Moritz pentru a participa la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret şi-a încheiat mandatul şi se întoarce acasă pentru a face loc celor care vor sosi astăzi la aceste întreceri şi care se vor lupta pentru performanţe cât mai notabile.
În cea de-a patra zi a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne, Larisa Daniela Coşofreţ a încheiat pe locul 14 în proba de sprint la schi alpinism, cel mai bun rezultat obţinut până acum de delegaţia României, la individual. La echipe mixte, cel mai bun rezultat de până acum l-a obţinut Emilia Munteanu, locul 6, cu echipa feminină mixtă internaţională Gri la hochei (n.r.- sunt în competiţie mai multe echipe, înregistrate pe culori).
Alte rezultate: schi alpinism- Anca Alexandra Olaru, locul 2; sprint masculin – Constantin Surdu, George Petruţ Cotinghiu, locul 23; slalom uriaş masculin – Andrei Tudor Stănescu, locul 33, după cele două manşe; patinaj viteză 1.500 m feminin- Ramona Elena Ionel, locul 21, Ilka Fuzesy, locul 23.
La hochei pe gheaţă, la echipe mixte internaţionale 3×3, la finalul rundei de calificări Csongor Antal s-a clasat cu echipa sa pe locul 7 şi nu a intrat în lupta pentru medalii, iar în competiţia feminină, Emilia Munteanu a ocupat locul 6, iar echipa din care a făcut parte Sonia David a încheiat runda de calificări pe poziţia a 7-a, ambele noastre sportive ieşind din bătălia pentru podiumul de premiere.
Revenind strict la partea de organizare a competiţiei de la Lausanne, sunt prime rezultate despre o initiativă în premieră a celor din Comitetul de organizare. Este vorba de strategia de transport care vizează încurajarea sportivilor şi antrenorilor să călătorească cu mijloacele publice de transport spre şi de la locaţiile unde se desfăşoară întrecerile sportive.
Toţi participanţii acreditaţi, sportivii, antrenorii şi oficialii tehnici ca şi jurnaliştii folosesc sistemul public de transport – creând o atmosferă deosebit de plăcută în trenurile unde se întâlnesc delegaţiile şi spectatorii. Sportivii şi antrenorii călătoresc în vagoane dedicate jocurilor, se întâlnesc şi socializează cu spectatorii, iar acest lucru contribuie la atmosfera caldă şi spontană a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Lausanne.