Cristina Ghenea
Unul dintre magistraţii Judecătoriei Deva a fost eliberat din funcţia de judecător, printr-un decret semnat, ieri, de preşedintele Traian Băsescu.
Judecătorul Emil Joldiş fusese exclus din magistratură în august anul trecut, din cauza mai multor abateri disciplinare, printre care şi neglijenţa în serviciu. Potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială, printre decretele semnate ieri de preşedintele României se numără şi cel de eliberare din funcţia de judecător la Judecătoria Deva a lui Emil Joldiş. Măsura a venit „ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură”, decizie luată de către CSM în data de 4 iulie 2012.
La vremea respectivă, Consiliul şi-a motivat decizia precizând că prin modul în care a gestionat activitatea de judecată, Emil Joldiş a generat întârzieri cu o durată considerabilă în soluţionarea unor cauze, a refuzat nejustificat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, şi-a exercitat funcţia, inclusiv prin încălcarea normelor procedurale, cu gravă neglijenţă, a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile şi a înregistrat absenţe nemotivate în mod repetat. Acesta era judecător la Judecătoria Deva din iunie 2011 şi îşi exercita funcţia la Secţia Civilă. Înainte de a intra în magistratură, Emil Joldiş fusese avocat.
Într-o eră în care tehnologia modernă devine parte integrantă din locuințele noastre, un simplu întrerupător…
Vorbesc cârcotașii pe la colțuri că un fost edil se tot laudă, evident după ce…
Mara Suditu, medic la Spitalul de Urgență Petroșani Pentru că a efectuat, împreună cu echipa…
Corina I., din municipiul Deva Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de…
Donald Trump (foto) a făcut o serie de promisiuni despre măsurile pe care le va…
Polițiștii hunedoreni au folosit un câine în razia efectuată pentru depistarea persoanelor date în urmărire…
View Comments
Statul la platit pentru ca , a incalcat legea cu buna stiinta ,sa se recupereze banii ,sa fie judecat si condamnat la puscarie ,este un bun exemplu pentru hoti nu pentru societatea civila !
tipul nu este unicat in magistratura judetului hunedoara. faptul ca factorilor de raspundere le-au trebuit cateva luni pana sa dispuna masurile legale, este dovada ..."vitezei" cu care isi curata ograda imputita de lichelele strecurate prin barouri si completele de judecata. mita,traficul de influenta, abuzurile in procedura de judecata, sunt doar cateva dintre "reperele" activitatii acestora. sa mai amintim si cardasiile ordinare intre ei si procurori ? NE PIERDEM TIMPUL IN ZADAR. TOATE LUCRURILE AU UN CAPAT.