Sport

Karatista Miruna Mălăuță: Este extraordinar să poți să transmiți copiilor din cunoștințele tale, să le dai copiilor din ceea ce ai învățat în cei 20 de ani de activitate sportivă

Săptămâna aceasta, sportiva Miruna Mălăuță (foto), de la Clubul de Poli­karate Petroșani, va participa la primul eveniment mondial Serie A WKF, care va avea loc la Atena, în Grecia în pe­rioada 12-14 ianuarie. La categoria de concurs a Mirunei sunt înscrise 83 de sportive din 39 de țări.
„Sunt nerăbdătoare să particip în acest lanț competițional Serie A WKF. Îmi doresc să îmi mențin motivația și dis­ciplina avute în această perioadă și să îmi îndeplinesc obiectivele treptat”, a spus sportiva pregătită de Radu Polifronie și Alina Tinca.
Miruna Mălăuță a acordat un interviu publicației noastre, la finalul anului tre­cut, în cadrul Galei de premiere orga­ni­zate de către SC Polikarate Petroșani.

Reporter: Deci, încă o dată pe po­diu­mul de premiere, de această dată, acasă, la clubul pe care îl reprezinți și unde ai fost desemnată cel mai bun sportiv al acestui club în anul competițional 2023. Felicitări, dar te rog să spui tu cum a fost anul 2023 pentru tine.
Miruna Mălăuță: Mulțumesc. Pot să vă spun că 2023 a fost un an plin de pro­vocări, cu multe schimbări. Am muncit foarte mult, deși rezultatele mele nu s-au văzut în medalii, dar ca și experiență și psihic pot spune că am crescut foarte mult. Pot spune că a acest lucru a contat foarte mult pentru mine. Asta mă bu­cură cel mai mult și sper ca anul 2024 să fie unul mult mai bun, cu rezultate și mai bune.

Reporter: Rămâne pentru tine, același obiectiv despre care noi am tot vorbit, adică tu să prinzi un loc în lotul reprezen­tativ al României pentru Jocurile Olim­pice de la Paris 2024?
Miruna Mălăuță: Așa cum am mai spus, obiectivul meu este să particip la Jocurile Olimpice de la Paaris și să fiu numărul 1 în clasamentul mon­dial la categoria mea de greu­tate.

Reporter: Am aflat că ai de­bu­tat în acest an și în noua ta calitate, cea de antrenor la această disciplină, ka­rate-ul și ai la pre­gă­tire o serie de tineri copii talentați. Cum este să fii sportiv și antrenor, adică, cum se spune, să fii sensei? Cum reu­șești să com­bine cele două ac­ti­vități?.
Miruna Mălăuță: Este o meserie foarte fru­moasă, îmi place foarte mult să lucrez cu copiii. După fie­care antrenament am o doză mai mare de energie, ei, copiii, îmi dau această energie pozitivă. Este extra­ordinar să fii sensei și să ai posi­bilitatea să transmiți la rândul tău din cunoștințele tale, adică să le dai copiilor din ceea ce ai învățat în cei 20 de ani de activitate sportivă.
Recunosc că este greu să fii și sportiv și antrenor, mai ales atunci când sunt nevoită să particip la competiții de mare anvergură și plec din localitate. Am mare noroc cu sensei Radu Polifronie care mă înlocuiește atunci și lucrează cu grupa mea, lucru pe care și eu îl fac atunci când el este plecat la alte competiții cu sportivii pe care îi are în pregătire. Noi, aici la Polikarate, suntem ca și o familie și toți ne străduim să nu le lipsească nimic sportivilor noștri.

Reporter: Din punct de vedere al pregătirii profesionale și universitare ce ne poți spune acum?
Miruna Mălăuță: Da, am terminat cu licență, nota peste 9.00, studiile de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS) București, spe­cia­lizarea karate, iar acum sunt în­scrisă la Master, tot la Educație fizică și tot la București.

Reporter: Ca să încheiem aceas­tă discuție în ton pozitiv, totuși, ce îți dorești tu pentru anul 2024 ?
Miruna Mălăuță: Îmi doresc ca foarte repede să urc cel puțin cu 20 de poziții mai sus în clasamentul mondial, după primele com­pe­tiții ale acestui an, adică să intru în Top 10. Este greu, dar nu imposibil, sunt o lup­tă­toare, lucru care mă ca­rac­terizează. Este de altfel și ceea ce le doresc tu­turor sportivilor, să aibă încre­dere în ei, să muncească mai mult, chiar dacă lu­crurile nu merg în direcția pe care și-o doresc. Muncind și având disciplina necesară vor performa în tot ceea ce își doresc dar este nevoie de foarte multă răbdare.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

SALINOTERAPIA, acum la SANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE GEOAGIU

Cum pot beneficia GRATUIT locuitorii județului Hunedoara si nu numai de beneficiile AERULUI SĂRAT ?…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

o zi ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

o zi ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

o zi ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

o zi ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

o zi ago