În acest weekend, în satul Boholt, din comuna Şoimuş, s-au întâlnit reprezentanţi ai localităţilor din Europa care poartă numele de BUCHHOLZ. Acţiunea a avut ca scop nu doar închegarea unor prietenii durabile între comunităţi, ci şi deschiderea unor noi drumuri ce pot fi fructificate sub forma unor parteneriate de ordin economic, turistic, comercial şi administrativ.
„Alături de încă opt ţări, facem parte dintr-o asociaţie ce reuneşte primari, oameni de afaceri, foşti primari şi cetăţeni. Localitatea Boholt este membru al asociaţiei din 2015, iar reprezentantul ei în satul Boholt este domnul Ioan Ruja, căruia doresc să-i mulţumesc pentru implicare. Anul acesta, fiind gazda unei astfel de întruniri, am încercat să promovăm în rândul oaspeţilor ceea ce considerăm definitoriu pentru zona noastră, de la elemente tradiţionale şi până la potenţial economic. Şi noi, la rândul nostru, am fost oaspeţi în anii trecuţi prin participarea la întrunirile ce s-au desfăşurat în Germania şi Austria”, a spus Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş.
Potrivit edilului, astfel de manifestări au loc anual, iar fiecare stat-membru devine gazdă, prin rotaţie. Acţiunea de la Boholt a debutat vineri seara, cu o cină de bun-venit, iar în ziua de sâmbătă au fost organizate expoziţii cu vânzare, în cadrul cărora s-au regăsit de la produse alimentare de tot soiul (compoturi, miere etc.), până la jucării, picturi, mileuri, cusături, toate realizate de cetăţenii locului. Costumele populare au strălucit şi ele, fiind puse în valoare şi purtate cu multă mândrie. S-a socializat, s-au făcut poze şi s-au închegat cunoştinţe. Seara, un grup de localnici din satul Boholt a luat parte la cina oficială, alături de invitaţi, iar ieri, la căminul cultural din localitate au avut loc discuţii cu toţi cei care au dorit să se alăture. S-au făcut schimburi de numere de telefon, s-au dezbătut probleme şi nevoi şi s-au legat noi prietenii. Asociaţia face o serie de donaţii, în fiecare an sprijinind câte o comunitate.
„Până acum, oamenii de la noi nu s-au arătat prea siguri cu privire la apartenenţa la asociaţie, dar cred că acum au avut prilejul să se convingă. Şi cetăţenii simpli se pot înscrie în asociaţie, fie individual, ceea ce presupune o cotizaţie anuală în cuantum de 40 de euro, fie colectiv, cu localitatea şi având un reprezentant care menţine legătura şi discută diverse probleme ale comunităţii, pentru a căuta posibile rezolvări”, a precizat Mihai Irimie.
Ieri, oaspeţii au vizitat Cetatea Devei şi Castelul Huniazilor, plecând din judeţ cu suveniruri oferite de administraţia publică din Şoimuş.
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…