Categories: Comunitate

La Ribiţa, Sfintele Paşti, petrecute cu voie-bună

Magdalena Şerban

Sărbătoarea Pascală din acest an a fost petrecută în comuna Ribiţa cu joc, cântec, sport, lansări de carte şi inaugurări de terenuri sportive. Aşa se face că mai toţi localnicii, de la mic la mare, au ieşit la distracţie, bucurându-se din plin de bunătăţile culinare şi programul special, oferite de primărie.
 

Teren de fotbal cu suprafaţă sintetică 
În a doua zi de Paşti, a fost inaugurat un modern teren de fotbal la Şcoala Generală „Vlaicu Bârna“ din satul Crişan, modernizat pentru a putea susţine orice competiţie. “Mai cu bani de la guvern, mai de la bugetul local, am dus la bun sfârşit această investiţie. Terenul este împrejmuit, are suprafaţă sintetică, vestiare, tot ceea ce este necesar pentru un meci de fotbal reuşit. După slujba de sfinţire, a fost tăiată panglica, în prezenţa fostului subprefect Dorin Gligor (care ne-a ajutat foarte mult la concretizarea unor investiţii), iar preţ de şase ore, tinerii din şcolile şi satele comunei, precum şi “stranierii” (unii au venit la rude, în vizită, de sărbători, alţii sunt fii ai satului) au avut ocazia să organizeze jocuri de mingi, cum se spune. S-au putut bucura de noul teren, toţi jucătorii, care au fost încurajaţi de o galerie numeroasă, de peste 400 de oameni, venită să vadă meciurile de fotbal. Vremea a ţinut cu noi, iar distracţia a continuat până târziu”, a declarat  Ioan Faur (foto), primarul comunei Ribiţa.

Folclor şi istorie
Tot de sărbătoarea Paştelui, a fost lansată şi monografia comunei Ribiţa, o lucrare recent apărută şi care îl are ca autor pe profesor doctor Ioachim Lazăr. Monografia însumează 511 pagini şi a apărut cu sprijinul financiar al Primăriei Ribiţa, într-un număr de 300 de exemplare. “Ne bucurăm şi ne mândrim, în acelaşi timp, să avem o monografie complexă a comunei. De asemenea, suntem bucuroşi să constatăm interesul sătenilor pentru istorie, dovedit prin prezenţa numeroasă la lansare”, mai precizează edilul şef Ioan Faur.
Ziua de sărbătoare s-a încheiat seara, cu un spectacol folcloric pe cinste, susţinut de Fraţii Andrei din Brad şi de solistul bănăţean Vasile Conea. Lumea a încins o horă, aşa cum a fost învăţată din străbuni, iar dansul şi cântecul au continuat până către dimineaţă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bandă de hoți din Ilia, furturi pe bandă rulantă

Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…

2 zile ago

Funcționari din Primăria Petroșani, declarați nevinovați de cea mai înaltă instanță a României

Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…

3 zile ago