Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Municipal Orăştie reprezintă un proces investiţional început încă din primul mandat al actualului edil-şef Ovidiu Bălan.
S-a început în 2013
“Am început întregul proces de modernizare a unităţii sanitare din primele luni de mandat ale actualului manager, mai exact din aprilie 2013. Continuăm lucrările de modernizare a secţiilor spitaliceşti, acestea derulându-se în perioada actuală la Chirurgie, respectiv Pediatrie. De curând s-au finalizat lucrările pentru salonul de reanimare, spaţiul de joacă aferent şi sala de tratament de la Pediatrie, secţia fiind modernizată în proporţie de 70 la sută. Mulţumim pacienţilor pentru încrederea acordată şi răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul lucrărilor”, a spus primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan. Edilul a mai precizat că Pediatria nu poate fi modernizată complet, dintr-o dată, fiind foarte greu să se oprească întreaga activitate, pentru un timp îndelungat. De asemenea, reabilitarea acoperişului este cuprinsă într-un proiect cu finanţare europeană ce urmează să fie accesat, aşa că aceste lucrări se vor executa separat. “Au mai rămas să fie modernizate oficiul alimentar si sala de mese, cabinetele şi încă trei saloane. Pe perioada iernii, vom lua o pauză, urmând să reluăm lucrările în primăvară, inclusiv la secţia de Chirurgie şi la cea de Pediatrie. Bugetul local este principala sursă de venit în vederea implementării investiţiilor, la care se adaugă sumele din sponsorizările oferite de agenţii economici locali”, a precizat Graţiela Achim, managerul general al Spitalului Municipal Orăştie.
Peste 70 la sută din secţii au fost reabilitate
“Ca un bilanţ al ultimilor ani, se pot enumera: reabilitarea şi dotarea spălătoriei, modernizarea secţiei de Medicină Internă, a celei de Cardiologie, de Ginecologie şi Nou-născuţi, Psihiatrie, Oncologie medicală (spitalizare de zi şi spitalizare continuă), precum şi a blocului operator de la Chirurgie Generală. Astfel că în acest moment, vorbim de modernizarea a peste 70 la sută din secţiile spitalului şi 100 la sută a cabinetelor medicale din Ambulator şi laboratorul de analize medicale (reabilitat, dotat şi acreditat). Totodată, la Terapie Intensivă se derulează modernizarea Punctului de sânge şi a spaţiilor auxiliare. În două săptămâni vor fi finalizate. La Chirurgie mai rămân de modernizat patru saloane şi holurile, dar s-a început cu partea stringentă a lucrurilor. Mai doresc să subliniez faptul că aşteptăm lansarea noilor axe de finanţare europeană din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru a reuşi să acţionăm la nivel de reabilitare energetică, având de înlocuit şarpante şi acoperiş, să dobândim crearea de soluţii de ventilare a saloanelor, înlocuirea lifturilor şi să recurgem la soluţii de încălzire cu consum redus”, a mai afirmat Graţiela Achim.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…