Magdalena Şerban
Bolnavii internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş simt poate, mai bine decât alţii, miros de sărbătoare. De fiecare dată, aici se respectă tradiţia calendarului ortodox, concomitent cu bucătăria românească, nelipsind bucatele specifice zilelor mari.
„Fie că e Crăciun, Paşte sau 8 Martie, întotdeauna încercăm să compensăm faptul că bolnavii nu se află la casele lor, alături de cei dragi. La fiecare Crăciun, le tăiem porc şi le preparăm produse tradiţionale, iar Paştele nu-l concepem fără carnea de miel. Aşa va fi şi acum, în aprilie, când e Sărbătoarea Pascală. Vom avea masă festivă. De regulă, trebuie să respectăm şi regimul alimentar, acolo unde este cazul sau cel impus diabeticilor. Fiecare beneficiază de trei mese pe zi (excepţie fac diabeticii, care au mese suplimentare la orele 10 şi 16). Valoarea alocată hranei zilnice este de 8,3 lei pe bolnav. A rămas aceeaşi încă din 2008, însă chiar dacă am dori să o suplimentăm, nu am putea, deoarece nu noi suntem factorul de decizie, ci aşa e stipulat în normativul în vigoare ce trebuie să-l respectăm. Cu toate acestea, încercăm să le oferim meniuri cât mai diversificate, cu calorii corespunzătoare. Avem o bucătărie dotată (magazie pe tipuri de alimente, cu flux etc.) conform normelor în domeniu. Sunt două bucătărese care lucrează pe două schimburi. Până acum, am avut doar un bolnav care s-a plâns de mâncarea primită, însă am dovedit atunci care a fost baza reală. E greu atât psihic, cât şi fizic, să stai departe de viaţa liberă, iar când mai eşti şi bolnav, lucrurile devin apăsătoare şi uneori chiar frustrante”, a spus Călin Petru Marian (foto), managerul Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş.
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…